פוקאצ’ה עם עגבניות וגבינה בולגרית
ישראל אהרוני מכין את המאפה האיטלקי הכי טעים שיש - פוקאצ'ה עם עגבניות וגבינה בולגרית שכיף להגיש כמנה ראשונה בארוחה חלבית או בחגיגה משפחתית
ישראל אהרוני מכין את המאפה האיטלקי הכי טעים שיש - פוקאצ'ה עם עגבניות וגבינה בולגרית שכיף להגיש כמנה ראשונה בארוחה חלבית או בחגיגה משפחתית
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1957.2 קק״ל 3914.3 קק״לפחמימות 202.5 גרם 405.0 גרםשומן 75.2 גרם 150.4 גרםנתרן 3936.3 מ״ג 7872.5 מ״גחלבון 51.3 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 21.2 גרם 42.4 גרםכולסטרול 83.8 מ״ג 167.5 מ״גסידן 567.8 מ״ג 1135.6 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 805.8 מ״ג 1611.7 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות203 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1957.2 קק״ל 3914.3 קק״לפחמימות 202.5 גרם 405.0 גרםשומן 75.2 גרם 150.4 גרםנתרן 3936.3 מ״ג 7872.5 מ״גחלבון 51.3 גרם 102.6 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 10.6 גרםשומן רווי 21.2 גרם 42.4 גרםכולסטרול 83.8 מ״ג 167.5 מ״גסידן 567.8 מ״ג 1135.6 מ״גברזל 3.5 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 805.8 מ״ג 1611.7 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1957 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח שמרים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
3 גבעולי רוזמריןקצוצים
-
300 מ"ל מים פושרים
טופינגז
-
1 חבילה עגבניות שרי צבעוניות
-
1/2 חבילה עגבניות מיובשות
-
6 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1/3 כוס שמן זית
-
8 עלי מרווה
-
2 גבעולי תימין טרירק העלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה גבינה בולגרית 16%
-
10 עלי בזיליקום
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד אך קצת נוזלי ורטוב. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים.
- מכינים את התוספות: חוצים את עגבניות השרי ופורסים לפרוסות דקות את העגבניות המיובשות. שמים בקערת ערבוב גדולה.
- חוצים את שיני השום ופורסים את הפלפל הירוק החריף לפרוסות דקות ומעבירים לקערת הערבוב.
- מוסיפים לקערה את שמן הזית, עלי המרווה, התימין, המלח והפלפל השחור ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את בצק הפוקאצ’ה לתבנית תנור משומנת היטב ומשטחים בעזרת הידיים עד שהבצק ממלא את כל התבנית.
- שמים על הבצק את תערובת העגבניות ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מפזרים על הפוקאצ’ה עלי בזיליקום וגבינה בולגרית מפוררת ומגישים.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ומעבדים לבצק אחיד אך קצת נוזלי ורטוב. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים.
- מכינים את התוספות: חוצים את עגבניות השרי ופורסים לפרוסות דקות את העגבניות המיובשות. שמים בקערת ערבוב גדולה.
- חוצים את שיני השום ופורסים את הפלפל הירוק החריף לפרוסות דקות ומעבירים לקערת הערבוב.
- מוסיפים לקערה את שמן הזית, עלי המרווה, התימין, המלח והפלפל השחור ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים את בצק הפוקאצ’ה לתבנית תנור משומנת היטב ומשטחים בעזרת הידיים עד שהבצק ממלא את כל התבנית.
- שמים על הבצק את תערובת העגבניות ואופים בתנור החם 30 דקות.
- מפזרים על הפוקאצ’ה עלי בזיליקום וגבינה בולגרית מפוררת ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן