פאד תאי מושלם שילדים אוהבים
מנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת שקל להכין בבית - פאד תאי. מה שצריך זה רטבים מעולים וכמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה היישר מהמזרח הרחוק
מנת האטריות התאילנדית הכי מפורסמת שקל להכין בבית - פאד תאי. מה שצריך זה רטבים מעולים וכמה דקות עבודה ויש לכם ארוחה היישר מהמזרח הרחוק
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 577.2 קק״ל 1154.4 קק״לפחמימות 54.4 גרם 108.8 גרםשומן 28.6 גרם 57.2 גרםנתרן 1695.9 מ״ג 3391.8 מ״גחלבון 20.2 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 37.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 253.8 מ״גסידן 327.4 מ״ג 654.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1392.1 מ״ג 2784.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
פחמימות54 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 577.2 קק״ל 1154.4 קק״לפחמימות 54.4 גרם 108.8 גרםשומן 28.6 גרם 57.2 גרםנתרן 1695.9 מ״ג 3391.8 מ״גחלבון 20.2 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 18.8 גרם 37.5 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 253.8 מ״גסידן 327.4 מ״ג 654.7 מ״גברזל 4.5 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1392.1 מ״ג 2784.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 577 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאד תאי
-
100גרם או 1 חבילה אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 גזר בינוני
-
1 כרוב לבן קטן
-
50 גרם טופו
-
1 ביצה L
-
1 גבעול בצל ירוק
-
1 חופן נבטים סיניים
רוטב
-
2 כפות רוטב פאד תאי
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף רוטב סויה
הגשה
-
1/4 כוס בוטנים קלויים
-
1 כף רוטב דגים
-
1/4 כוס כוסברה
-
1 ליים בינוני
אופן הכנה
- מכינים את האטריות: משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות עד שהן מתרככות ומסננים.
- חותכים את הגזר לגפרורים, את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס”מ, ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
- מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.
- מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
- מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
- מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ-1/2 דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).
- מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות.
- מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ’ילי, הכוסברה והנבטים.
אופן הכנה
- מכינים את האטריות: משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות עד שהן מתרככות ומסננים.
- חותכים את הגזר לגפרורים, את הכרוב לרצועות דקות, את הבצל הירוק למקטעים של 2 ס”מ, ואת הטופו לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את רוטב הפאד תאי עם הסויה ורוטב הצ’ילי המתוק.
- מחממים מחבת רחבה או ווק מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מוסיפים את השמן ומטגנים את הגזר והכרוב תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. מוסיפים את הטופו ומקפיצים כדקה.
- מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים את הביצה הטרופה. מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
- מוסיפים את אטריות האורז ו-1/4 כוס מים ומקפיצים הכול ביחד כ-20 שניות.
- מוסיפים 1/2 מכמות הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כ-1/2 דקה עד שלא רואים נוזלים בתחתית המחבת. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או עוד מהרוטב (טועמים ומחליטים).
- מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לצלחות.
- מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ’ילי, הכוסברה והנבטים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן