פאד קפאו – שעועית ירוקה מוקפצת עם שום וצ’ילי חריף

עז תלם שואב השראה מהמטבח התאילנדי ומכין פאד קפאו - שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב שום וצ'ילי חריף. אוכלים עם אורז לבן לקבלת ארוחה צמחונית מאוזנת
עז תלם שואב השראה מהמטבח התאילנדי ומכין פאד קפאו - שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב שום וצ'ילי חריף. אוכלים עם אורז לבן לקבלת ארוחה צמחונית מאוזנת
  • עז תלם
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • פחמימות
    42 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 323.6 קק״ל 647.1 קק״ל
    פחמימות 41.9 גרם 83.9 גרם
    שומן 10.5 גרם 21.0 גרם
    נתרן 619.2 מ״ג 1238.4 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 1.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 157.3 מ״ג 314.6 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 540.1 מ״ג 1080.3 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 15 דק׳
  • פחמימות
    42 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 323.6 קק״ל 647.1 קק״ל
    פחמימות 41.9 גרם 83.9 גרם
    שומן 10.5 גרם 21.0 גרם
    נתרן 619.2 מ״ג 1238.4 מ״ג
    חלבון 8.9 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 1.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 157.3 מ״ג 314.6 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 540.1 מ״ג 1080.3 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

בדרך כלל כשמכינים שעועית ירוקה היא מוקפצת בשום ולימון, שזה טעים, אבל גם יכול לשעמם אחרי כמה פעמים. בטיול שלי בתאילנד ראיתי שהטבחים מוסיפים שעועית ירוקה למגוון מוקפצים, מה שנתן לי את ההשראה ליצור את המנה הזו, בה היא מככבת וסופגת טעמים של אחת המנות האהובות ביותר בתאילנד – פאד קפאו, שבתרגום ישיר משמעו: מוקפץ עם בזיליקום.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה זולה
עז תלם
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ממרח שום וצ'ילי

הגשה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מכינים את הממרח: קולפים את שיני השום.
  2. שמים את השום והצ’ילי בקערת מעבד מזון קטנה וטוחנים לממרח.
  3. מחממים את השמן במחבת רחבה. מוסיפים כף או כפית מממרח השום והצ’ילי (לפי הטעם) ומטגנים על להבה בינונית 20 שניות.
  4. מוסיפים את השעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב, כדקה. המרקם של השעועית צריך להיות מעט רך ועדיין פריך.
  5. מוסיפים את הסויה והסילאן ומערבבים היטב את תכולת המחבת, כך שהשעועית נעטפת בכל הטעמים. טועמים ומוסיפים עוד סויה/סוכר לפי הטעם.
  6. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מקפיצים כ-20 שניות (העלים יתכווצו מהר מאוד) ומעבירים לצלחות הגשה יחד עם אורז מאודה.
  7. מומלץ להגיש עם ביצי עין שטוגנו בהרבה שמן מעל להבה גבוהה (ככה מכינים בתאילנד).

הערות

  • ניתן לשים את המרכיבים של הממרח בכוס גבוהה ולטחון עם בלנדר ידני
  • ממרח השום והצ'ילי נשמר בקירור חודש, וניתן גם להקפיאו

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאד קפאו – שעועית ירוקה מוקפצת עם שום וצ’ילי חריף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות