עלי גפן במילוי בורגול עם יוגורט עיזים
ישראל אהרוני מכין עלי גפן במילוי בורגול, מנה צמחונית נהדרת לארוחה משפחתית. מלווים את המנה ביוגורט עיזים סמיך ונהנים מביס מושלם
ישראל אהרוני מכין עלי גפן במילוי בורגול, מנה צמחונית נהדרת לארוחה משפחתית. מלווים את המנה ביוגורט עיזים סמיך ונהנים מביס מושלם
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 1917.8 קק״לפחמימות 26.8 גרם 214.0 גרםשומן 8.4 גרם 67.5 גרםנתרן 600.8 מ״ג 4806.5 מ״גחלבון 7.8 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.8 מ״ג 270.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 282.9 מ״ג 2263.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות27 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 1917.8 קק״לפחמימות 26.8 גרם 214.0 גרםשומן 8.4 גרם 67.5 גרםנתרן 600.8 מ״ג 4806.5 מ״גחלבון 7.8 גרם 62.2 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 33.8 מ״ג 270.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 282.9 מ״ג 2263.3 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 240 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1 כוס בורגול עבהמושרה במים קרים חצי שעה
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
10 משמשים מיובשים קטנים
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 צרור נענעעלים בלבד
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
2 כפות רכז רימונים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 צנצנת עלי גפןמשומרים
בישול
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 כפות רכז רימונים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זית
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מסננים את הבורגול ממי ההשרייה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את המשמשים, השמיר והנענע ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את יתר מצרכי המילוי ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים: פורשים עלה גפן על משטח העבודה, שמים תלולית מהמילוי ומגלגלים לעלה גפן הדוק. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי, ומסדרים את עלי הגפן במחבת סוטאז רחבה בשכבה אחת.
- בקערה גדולה מערבבים מים רותחים עם מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים לסיר. מעלים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
- מעבירים את עלי הגפן לצלחת הגשה ומגישים עם יוגורט עיזים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מסננים את הבורגול ממי ההשרייה ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- קוצצים דק את הבצל ואת שיני השום ומוסיפים לקערה.
- קוצצים את המשמשים, השמיר והנענע ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את יתר מצרכי המילוי ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- ממלאים: פורשים עלה גפן על משטח העבודה, שמים תלולית מהמילוי ומגלגלים לעלה גפן הדוק. חוזרים על הפעולה עד שנגמר המילוי, ומסדרים את עלי הגפן במחבת סוטאז רחבה בשכבה אחת.
- בקערה גדולה מערבבים מים רותחים עם מיץ לימון, רכז רימונים, שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים לסיר. מעלים לרתיחה, מכסים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה במשך שעה.
- מעבירים את עלי הגפן לצלחת הגשה ומגישים עם יוגורט עיזים.
הערות
- אפשר לקשט את המנה בגרגירי רימון
הערות
- אפשר לקשט את המנה בגרגירי רימון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן