עוף שלם אפוי עם שום ובצלצלים
עוף שלם אפוי ועסיסי עם המון בצל ושום ברוטב יין שמוסיפים טעם. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה פשוט להכין אותו. 5 דקות עבודה, שעה בתנור, ויש לכם עוף חגיגי
עוף שלם אפוי ועסיסי עם המון בצל ושום ברוטב יין שמוסיפים טעם. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה פשוט להכין אותו. 5 דקות עבודה, שעה בתנור, ויש לכם עוף חגיגי
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.9 קק״ל 1115.2 קק״לפחמימות 22.1 גרם 132.6 גרםשומן 11.7 גרם 70.2 גרםנתרן 244.7 מ״ג 1467.9 מ״גחלבון 6.5 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.1 גרםשומן רווי 5.7 גרם 34.3 גרםכולסטרול 4.7 מ״ג 28.2 מ״גסידן 88.4 מ״ג 530.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 38.0 מ״גאשלגן 326.9 מ״ג 1961.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 31.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 5 דק׳כולל שעה
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.9 קק״ל 1115.2 קק״לפחמימות 22.1 גרם 132.6 גרםשומן 11.7 גרם 70.2 גרםנתרן 244.7 מ״ג 1467.9 מ״גחלבון 6.5 גרם 39.3 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.1 גרםשומן רווי 5.7 גרם 34.3 גרםכולסטרול 4.7 מ״ג 28.2 מ״גסידן 88.4 מ״ג 530.6 מ״גברזל 6.3 מ״ג 38.0 מ״גאשלגן 326.9 מ״ג 1961.2 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 31.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 186 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 עוף שלם גדול
-
1 לימון בינוני
-
5 גבעולי תימין טרי
-
2 כפות רוזמרין
-
5 עלי מרווה
-
3 עלי דפנה
-
4 כפות שמן זית
-
20 שיני שוםקלופות
-
12 בצלי שאלוט קטנים
-
1 1/2 כוסות יין לבן יבש
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורחים על העוף שכבה דקה של שמן זית (אפשר עם מברשת או עם הידיים), ממליחים ומפלפלים מעט. מכניסים לתוכו לימון וגבעולי תימין ומכניסים לכלי או תבנית עם דפנות גבוהות, שמתאימים לתנור, עם צד החזה כלפי מעלה.
- מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, מוסיפים פנימה את המרווה, השום, הבצלצלים, המרווה והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים עד שהבצל והשום משחימים מעט. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- יוצקים את תכולת המחבת על העוף, מסדרים את הבצל והשום סביב סביב.
- מכסים היטב בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כשעה.
- מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים רבע שעה נוספת.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורחים על העוף שכבה דקה של שמן זית (אפשר עם מברשת או עם הידיים), ממליחים ומפלפלים מעט. מכניסים לתוכו לימון וגבעולי תימין ומכניסים לכלי או תבנית עם דפנות גבוהות, שמתאימים לתנור, עם צד החזה כלפי מעלה.
- מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, מוסיפים פנימה את המרווה, השום, הבצלצלים, המרווה והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים עד שהבצל והשום משחימים מעט. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
- יוצקים את תכולת המחבת על העוף, מסדרים את הבצל והשום סביב סביב.
- מכסים היטב בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כשעה.
- מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים רבע שעה נוספת.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן