עוגת סברינה נוסטלגית של מיקי שמו
מתגעגעים לקינוחי הוויטרינה של פעם? מיקי שמו חוזר בזמן ומכין את הקינוח הכי נוסטלגי - עוגת סברינה עם הר קצפת שתקצור מלא מחמאות
מתגעגעים לקינוחי הוויטרינה של פעם? מיקי שמו חוזר בזמן ומכין את הקינוח הכי נוסטלגי - עוגת סברינה עם הר קצפת שתקצור מלא מחמאות
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1088.8 קק״ל 6532.6 קק״לפחמימות 64.6 גרם 387.5 גרםשומן 33.6 גרם 201.9 גרםנתרן 1111.0 מ״ג 6665.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 97.3 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.2 גרםשומן רווי 18.5 גרם 111.1 גרםכולסטרול 283.2 מ״ג 1699.0 מ״גסידן 56.1 מ״ג 336.7 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 213.6 מ״ג 1281.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-40 דק׳
-
פחמימות65 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1088.8 קק״ל 6532.6 קק״לפחמימות 64.6 גרם 387.5 גרםשומן 33.6 גרם 201.9 גרםנתרן 1111.0 מ״ג 6665.7 מ״גחלבון 16.2 גרם 97.3 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 20.2 גרםשומן רווי 18.5 גרם 111.1 גרםכולסטרול 283.2 מ״ג 1699.0 מ״גסידן 56.1 מ״ג 336.7 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.7 מ״גאשלגן 213.6 מ״ג 1281.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 8.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-40 דק׳ | קלוריות 1089 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
30 גרם שמרים טריים
-
1 כפית גרידת לימון
-
2 כפיות מלח דק
-
200 גרם חמאה
-
5 ביצים L
-
1כוס או 240 מ"ל מים
סירופ
-
5 כוסות מים
-
1/2 לימון בינוני
-
1/2 תפוז בינוני
-
2 מקלות קינמון קטנים
-
1/2 כוס רום
קצפת
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
הגשה
-
6 תותים קטנים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת לימון ומלח.
- ממיסים את החמאה, מוסיפים למיקסר ומעבדים כדקה.
- מוסיפים את הביצים ומעבדים כדקה.
- מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים בשקעי התבנית, עד 3/4 גובה של כל שקע.
- מתפיחים בתבנית 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים בתנור החם 25 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
- מכינים את הסירופ: פורסים את הלימון והתפוז (לא מקלפים) לפרוסות דקות.
- שמים את כל מרכיבי הסירופ מלבד הרום בסיר קטן, מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הרום.
- בעזרת כף מחוררת, מכניסים כל סברינה לטבילה בסירופ, תחילה את חלקה העליון ולאחר 2 דקות הופכים לצדה התחתון ומשאירים עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את מרכיבי הקצפת במיקסר עם וו בלון. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הסברינה.
- מקשטים בפירות טריים ומגישים.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת לימון ומלח.
- ממיסים את החמאה, מוסיפים למיקסר ומעבדים כדקה.
- מוסיפים את הביצים ומעבדים כדקה.
- מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים בשקעי התבנית, עד 3/4 גובה של כל שקע.
- מתפיחים בתבנית 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים בתנור החם 25 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
- מכינים את הסירופ: פורסים את הלימון והתפוז (לא מקלפים) לפרוסות דקות.
- שמים את כל מרכיבי הסירופ מלבד הרום בסיר קטן, מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הרום.
- בעזרת כף מחוררת, מכניסים כל סברינה לטבילה בסירופ, תחילה את חלקה העליון ולאחר 2 דקות הופכים לצדה התחתון ומשאירים עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים את מרכיבי הקצפת במיקסר עם וו בלון. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הסברינה.
- מקשטים בפירות טריים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן