עוגה – בדיקות
רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
בדיקה
רות אופק רק רצתה להכין עוגה קלה להכנה במהירות כדי להרשים את האורחים. כך נולדה לה עוגת מוס ריבת חלב משגעת שהפכה למתכון מתוק במיוחד
בדיקה
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.6 קק״ל 2633.3 קק״לפחמימות 47.0 גרם 423.0 גרםשומן 9.6 גרם 86.3 גרםנתרן 156.5 מ״ג 1408.9 מ״גחלבון 4.3 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 5.4 גרם 48.5 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 47.5 מ״גסידן 57.0 מ״ג 513.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 133.1 מ״ג 1197.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות47 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 292.6 קק״ל 2633.3 קק״לפחמימות 47.0 גרם 423.0 גרםשומן 9.6 גרם 86.3 גרםנתרן 156.5 מ״ג 1408.9 מ״גחלבון 4.3 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 5.4 גרם 48.5 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 47.5 מ״גסידן 57.0 מ״ג 513.1 מ״גברזל 1.3 מ״ג 11.6 מ״גאשלגן 133.1 מ״ג 1197.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
את העוגה הזו הגיתי כשנזכרתי ברגע האחרון שהבטחתי להביא עוגה חגיגית לארוחת ערב. חיפשתי דרך להכין קינוח מרשים ומהיר הכנה וכך נולדה עוגת מוס ריבת החלב. התוצאה הייתה כל כך מוצלחת שחזרתי להכין אותה שוב ושוב.
בדיקה בדיקה
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 293 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים בדיקה
מצרכים בדיקה
עוגה
-
0.79 חבילה פתי בר ונילבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
-
2.18 כפות קפה נמסבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
-
2 כוסות מים רותחיםבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
מוס
-
3מיכלים או 750 מ"ל שמנת מתוקה 38%בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם ונילבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
-
3 כפות ריבת חלבבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
קישוט בדיקהה
-
30 גרם שוקולד מרירבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
-
1 חופן שבבי קוקוסבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה בדיקה בדיקה בדיקה בדיקהבדיקה
אופן הכנה
-
- מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
בדיקה
- מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
- מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
- יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
- מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
- יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
- מקשטים בזילוף מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
- מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.סלט שורשים צבעוני ומפנק, בדיוק בעונה ובדיוק במרכז השולחן
אופן הכנה
-
- מרפדים את התבנית בשקף לאפייה.
בדיקה
- מרתיחים את המים ומכינים קפה חזק.
- מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת, האינסטנט פודינג ותמצית הווניל עד לקבלת קרם יציב. מפרידים בערך 1 ו-1/2 כוסות מהקרם לטובת הקישוט ולשאר הקרם מוסיפים את ריבת החלב בתנועות קיפול עדינות עד שהתערובת אחידה.
- מרפדים את התבנית בשכבה של ביסקוויטים טבולים בקפה (או חלב). אפשר לשבור אותם כדי שיתאימו לבסיס.
- יוצקים מעל לבסיס 1/2 מכמות מוס ריבת החלב.
- מסדרים במרכז המוס שכבה נוספת של הביסקוויטים הטבולים. שמים לב ששומרים על שוליים נקיים ללא ביסקוויטים כדי שלא יראו אותם מחוץ לעוגה.
- יוצקים את שארית המוס ומיישרים מכל הכיוונים.
- מקשטים בזילוף מסביב לעוגה בצורת טיפות של קרם הווניל שהפרדנו ובמרכז מקשטים בשוקולד מגורר על פומפייה. ניתן לקשט בשבבי קוקוס קלוי.
- מצננים את העוגה במשך לפחות שעתיים במקרר.סלט שורשים צבעוני ומפנק, בדיוק בעונה ובדיוק במרכז השולחן
×××פ×× ×©× ×§×¨×× ×××¨× ××¢××ת ×××× × ×©×× × ×פ×ת
ר×צ×× ××עת ××× ×××× ×× ×¢××ת ×××× × ××ש××ת, ××××× ××××ר×ר×ת ש×× × ×פ×ת ×××¨× ××פ×××? ×× ×××פ×× ×©× ×§×¨×× ××ר×, ××××©× ××××××, ××× ×©×××¢×ת ××× ××××××
ש×ר×
×שר
××¦× ×ת××
הערות
- אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה בדיקה
- בדיקה בדיקה
הערות
- אם מכינים את העוגה לילדים, אפשר לטבול את הביסקוויטים בחלב ולא בקפה בדיקה
- בדיקה בדיקה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן