עוגת מוס עם קצפת של מילקי
פיית העוגיות מגשימה חלום ילדות, ומכינה עוגת מוס עם קצפת של מילקי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. תחתית וופלים הופכת את העוגה לממכרת במיוחד
פיית העוגיות מגשימה חלום ילדות, ומכינה עוגת מוס עם קצפת של מילקי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. תחתית וופלים הופכת את העוגה לממכרת במיוחד
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2354.8 קק״ל 2354.8 קק״לפחמימות 254.0 גרם 254.0 גרםשומן 135.6 גרם 135.6 גרםנתרן 894.6 מ״ג 894.6 מ״גחלבון 27.8 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 27.4 גרם 27.4 גרםשומן רווי 88.4 גרם 88.4 גרםכולסטרול 115.0 מ״ג 115.0 מ״גסידן 402.9 מ״ג 402.9 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2253.6 מ״ג 2253.6 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 30 דק׳כולל 13 שעות ו-30 דק׳
-
פחמימות254 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2354.8 קק״ל 2354.8 קק״לפחמימות 254.0 גרם 254.0 גרםשומן 135.6 גרם 135.6 גרםנתרן 894.6 מ״ג 894.6 מ״גחלבון 27.8 גרם 27.8 גרםסיבים תזונתיים 27.4 גרם 27.4 גרםשומן רווי 88.4 גרם 88.4 גרםכולסטרול 115.0 מ״ג 115.0 מ״גסידן 402.9 מ״ג 402.9 מ״גברזל 23.1 מ״ג 23.1 מ״גאשלגן 2253.6 מ״ג 2253.6 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 13 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 2355 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם שוקולד מריר
-
100 גרם שוקולד חלב
-
1ליטר או 4 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
1/4 כפית מלח דק
-
200 גרם וופלים בטעם וניל
-
40 גרם חמאה
-
500 מ"ל הקצפת של מילקי
אופן הכנה
- ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני השוקולדים עם כוס וחצי (360 מ”ל) מכמות השמנת להקצפה והמלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות.
- ממיסים את החמאה.
- טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לפירורים לחים, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס”מ.
- מקציפים קצרות את קרם השוקולד הקר במערבל חשמלי לריכוך, מוסיפים בהדרגה את יתרת השמנת תוך כדי הקצפה ומקציפים היטב לקרם יציב ככל הניתן. משטחים את הקרם על התחתית ומקפיאים למשך הלילה.
- לציפוי קצפת: מקציפים במערבל חשמלי את הקצפת של מילקי לקצפת יציבה אך רכה ועורמים אותה על העוגה בתלולית גדולה.
- מפשירים את העוגה כמה שעות במקרר, אם רוצים מפזרים שברי שוקולד לעיטור לפני ההגשה.
מתכון בשיתוף שטראוס
מתכון וצילום: ענבל לביא
אופן הכנה
- ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את שני השוקולדים עם כוס וחצי (360 מ”ל) מכמות השמנת להקצפה והמלח, מערבבים לתערובת חלקה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות.
- ממיסים את החמאה.
- טוחנים במעבד מזון את הוופלים לפירורים דקים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לפירורים לחים, מהדקים היטב לתחתית תבנית 24 ס”מ.
- מקציפים קצרות את קרם השוקולד הקר במערבל חשמלי לריכוך, מוסיפים בהדרגה את יתרת השמנת תוך כדי הקצפה ומקציפים היטב לקרם יציב ככל הניתן. משטחים את הקרם על התחתית ומקפיאים למשך הלילה.
- לציפוי קצפת: מקציפים במערבל חשמלי את הקצפת של מילקי לקצפת יציבה אך רכה ועורמים אותה על העוגה בתלולית גדולה.
- מפשירים את העוגה כמה שעות במקרר, אם רוצים מפזרים שברי שוקולד לעיטור לפני ההגשה.
מתכון בשיתוף שטראוס
מתכון וצילום: ענבל לביא
הערות
- מומלץ להשתמש בוופלים מסוג שחור לבן בטעם וניל צרפתי
הערות
- מומלץ להשתמש בוופלים מסוג שחור לבן בטעם וניל צרפתי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון
כן
תגובה (1)
דכג