עוגת יומולדת שילדים אוהבים
עוגה כושית שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
עוגה כושית שילדים אוהבים זו עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת האהובה והקבועה בהרבה משפחות וגני ילדים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4000.3 קק״ל 4000.3 קק״לפחמימות 178.7 גרם 178.7 גרםשומן 335.9 גרם 335.9 גרםנתרן 2545.8 מ״ג 2545.8 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 4.3 גרםשומן רווי 88.7 גרם 88.7 גרםכולסטרול 1242.8 מ״ג 1242.8 מ״גסידן 822.8 מ״ג 822.8 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 12066.8 מ״ג 12066.8 מ״גאבץ 17.8 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות179 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4000.3 קק״ל 4000.3 קק״לפחמימות 178.7 גרם 178.7 גרםשומן 335.9 גרם 335.9 גרםנתרן 2545.8 מ״ג 2545.8 מ״גחלבון 66.2 גרם 66.2 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 4.3 גרםשומן רווי 88.7 גרם 88.7 גרםכולסטרול 1242.8 מ״ג 1242.8 מ״גסידן 822.8 מ״ג 822.8 מ״גברזל 9.0 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 12066.8 מ״ג 12066.8 מ״גאבץ 17.8 מ״ג 17.8 מ״גסגור
עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה… בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים.
מתקבלת עוגה מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה “קוביות” קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו’).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 4000 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
4 ביצים L
-
1 כוס אבקה להכנת שוקו
-
1מיכל או 200 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 כוס קמח תופח
ציפוי
-
1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד חלב
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
אופן הכנה
- טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
- בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
- יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
הערות
- אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן