-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1459.1 קק״ל 1459.1 קק״לפחמימות 234.0 גרם 234.0 גרםשומן 27.1 גרם 27.1 גרםנתרן 4304.8 מ״ג 4304.8 מ״גחלבון 61.8 גרם 61.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 174.1 מ״ג 174.1 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 656.0 מ״ג 656.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
פחמימות234 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1459.1 קק״ל 1459.1 קק״לפחמימות 234.0 גרם 234.0 גרםשומן 27.1 גרם 27.1 גרםנתרן 4304.8 מ״ג 4304.8 מ״גחלבון 61.8 גרם 61.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרםשומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרםכולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״גסידן 174.1 מ״ג 174.1 מ״גברזל 8.1 מ״ג 8.1 מ״גאשלגן 656.0 מ״ג 656.0 מ״גאבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״גסגור
תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית – לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית…
אגב, עוגת הווניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 1459 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ציפוי התבנית לפני האפייה (לחילוץ בקלות)
עוגה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
אופן הכנה
- מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
- אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.
אופן הכנה
- מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
- אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן