עוגת גבינה בסגנון “ניו יורק”
אין חגיגת שבועות אמיתית בלי עוגת גבינה בסגנון "ניו יורק", עם תחתית ביסקוויטים פריכה ומלית גבינה קרמית וקטיפתית שנאפית לאט ובעדינות בתנור
אין חגיגת שבועות אמיתית בלי עוגת גבינה בסגנון "ניו יורק", עם תחתית ביסקוויטים פריכה ומלית גבינה קרמית וקטיפתית שנאפית לאט ובעדינות בתנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2905.0 קק״ל 2905.0 קק״לפחמימות 206.8 גרם 206.8 גרםשומן 211.5 גרם 211.5 גרםנתרן 1271.3 מ״ג 1271.3 מ״גחלבון 48.8 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 121.3 גרם 121.3 גרםכולסטרול 1200.9 מ״ג 1200.9 מ״גסידן 522.8 מ״ג 522.8 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 9386.6 מ״ג 9386.6 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
פחמימות207 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2905.0 קק״ל 2905.0 קק״לפחמימות 206.8 גרם 206.8 גרםשומן 211.5 גרם 211.5 גרםנתרן 1271.3 מ״ג 1271.3 מ״גחלבון 48.8 גרם 48.8 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 121.3 גרם 121.3 גרםכולסטרול 1200.9 מ״ג 1200.9 מ״גסידן 522.8 מ״ג 522.8 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 9386.6 מ״ג 9386.6 מ״גאבץ 12.2 מ״ג 12.2 מ״גסגור
כל שנה בחג השבועות כולנו מכינים את עוגות הגבינה שהמשפחה והחברים הכי אוהבים – אפויה, קרה או בכלל פירורים.
כדי שלא תצטרכו להתלבט השנה, פינקנו אתכם במתכון לא פחות ממושלם של עוגת גבינה בסגנון “ניו יורק” – קרמית, קטיפתית ונימוחה על בסיס ביסקוויטים פריך.
ואם זה לא מספיק, ביקשנו מהבלוגרים המובילים בארץ לקשט את העוגה בדרכים מקוריות וטעימות במיוחד שייתנו לכם השראה לקישוט העוגה שלכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 2905 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
200 גרם פתי בר ונילמפוררים
-
100 גרם חמאהמומסת
-
1 כף דבש
שימון התבנית
-
2 כפות חמאה
מלית
-
400 גרם גבינת שמנת ניו יורק לאפייה
-
3 כפות קורנפלור
-
2 גביעי שמנת חמוצה 15%
-
3 ביצים L
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית משומנת בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. עוטפים את שולי התבנית ובסיסה מבחוץ ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית אפייה גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
- מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות במהירות בינונית לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
- מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
- יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
- כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
- מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
- מוציאים את העוגה מהקירור, פורסים ומגישים. ניתן לקשט עם פירות יער או דובדבנים.
המתכון באדיבות מחלבות גד
אופן הכנה
- מכינים את הבסיס: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והדבש, מעבירים לתבנית משומנת בחמאה מומסת ומהדקים את הפירורים היטב בעזרת תחתית של כוס. מעבירים למקפיא להתייצבות כשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. עוטפים את שולי התבנית ובסיסה מבחוץ ברדיד אלומיניום כדי לאטום את החיבורים. מכינים תבנית אפייה גדולה ועמוקה שתוכל להכיל בתוכה את תבנית העוגה וממלאים בה מים, ליצירת אדים.
- מכינים את המלית: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הגבינה עם הסוכר והקורנפלור במשך 3 דקות במהירות בינונית לקבלת מרקם קרמי. מדי פעם מנקים את הדפנות עם מרית, כדי לוודא שכל התכולה מתערבבת.
- מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבלים דקה-שתיים במהירות בינונית ומוסיפים את הביצים, ביצה אחת בכל פעם, עד שכל השלוש נבלעות בתערובת.
- יוצקים את המלית על בסיס העוגה ואופים שעה ורבע או עד שהעוגה מזהיבה, השוליים מתייצבים והמרכז עדיין רוטט. אם יש צורך אופים עוד 10 דקות.
- כשהעוגה אפויה מוציאים את התבנית מהתבנית הגדולה עם המים ומניחים על רשת למשך שעתיים, לצינון.
- מעבירים למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד לקירור מוחלט.
- מוציאים את העוגה מהקירור, פורסים ומגישים. ניתן לקשט עם פירות יער או דובדבנים.
המתכון באדיבות מחלבות גד
הערות
- להכנת רוטב קפוצ'ינו של בת חן: בסיר קטן שמים 150 מ"ל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-80 מ"ל אספרסו ומעלים לרתיחה. מחלישים את האש ומבשלים תוך ערבוב חמש דקות. טורפים את התערובת במטרפה ומניחים בצד עד שהרוטב קר לחלוטין. שופכים את הרוטב על העוגה הקרה ומיישרים בעזרת פלטה. אפשר לקשט בפצפוצי שוקולד
הערות
- להכנת רוטב קפוצ'ינו של בת חן: בסיר קטן שמים 150 מ"ל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו-80 מ"ל אספרסו ומעלים לרתיחה. מחלישים את האש ומבשלים תוך ערבוב חמש דקות. טורפים את התערובת במטרפה ומניחים בצד עד שהרוטב קר לחלוטין. שופכים את הרוטב על העוגה הקרה ומיישרים בעזרת פלטה. אפשר לקשט בפצפוצי שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון
כן