עגבניות צלויות בתנור עם שום, טימין ורוזמרין
איילת הירשמן מכינה עגבניות צלויות עסיסיות שאפשר להגיש בצלחת אנטיפסטי או כתיבול למנת פסטה או דג. מתבלים בשום ושמן זית ומקבלים תוספת נהדרת
איילת הירשמן מכינה עגבניות צלויות עסיסיות שאפשר להגיש בצלחת אנטיפסטי או כתיבול למנת פסטה או דג. מתבלים בשום ושמן זית ומקבלים תוספת נהדרת
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 120.2 קק״ל 961.7 קק״לפחמימות 8.4 גרם 67.3 גרםשומן 9.1 גרם 73.1 גרםנתרן 4.8 מ״ג 38.5 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.5 מ״ג 404.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 111.2 מ״ג 889.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 120.2 קק״ל 961.7 קק״לפחמימות 8.4 גרם 67.3 גרםשומן 9.1 גרם 73.1 גרםנתרן 4.8 מ״ג 38.5 מ״גחלבון 1.8 גרם 14.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 5.0 גרםשומן רווי 1.3 גרם 10.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.5 מ״ג 404.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 111.2 מ״ג 889.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 120 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עגבניות
-
2ק"ג או 15 עגבניות בינוניות
-
3 ראשי שום
-
3 גבעולי רוזמרין
-
3 גבעולי תימין טרי
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 1/2 כפות מלח ים אטלנטי
-
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לשמיניות. פורסים את השום.
- שמים בתבנית התנור את העגבניות כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מניחים בחלק התחתון של התנור ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את העגבניות לשמיניות. פורסים את השום.
- שמים בתבנית התנור את העגבניות כשצידן החתוך כלפי מעלה, בשכבה אחת. מניחים עליהן את פרוסות השום ואת גבעולי הרוזמרין והטימין. מטפטפים מלמעלה את שמן הזית, מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מניחים בחלק התחתון של התנור ואופים 15 דקות. מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120 מעלות) ואופים כשעתיים, עד שהעגבניות רכות מאוד ומתחילות להזהיב וכך גם השום. מוציאים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן