ספרינג רולז במילוי טופו וירקות
מחפשים מנה כיפית לאירוח, קלה להכנה, טעימה ובריאה? רותם ליברזון מלמדת אתכם איך להכין ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים בירקות וטופו
מחפשים מנה כיפית לאירוח, קלה להכנה, טעימה ובריאה? רותם ליברזון מלמדת אתכם איך להכין ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים בירקות וטופו
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 107.1 קק״ל 856.9 קק״לפחמימות 12.2 גרם 97.9 גרםשומן 7.4 גרם 58.8 גרםנתרן 647.8 מ״ג 5182.3 מ״גחלבון 4.2 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.0 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.8 מ״ג 574.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 415.9 מ״ג 3327.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות12 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 107.1 קק״ל 856.9 קק״לפחמימות 12.2 גרם 97.9 גרםשומן 7.4 גרם 58.8 גרםנתרן 647.8 מ״ג 5182.3 מ״גחלבון 4.2 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 25.0 גרםשומן רווי 0.6 גרם 4.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 71.8 מ״ג 574.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 415.9 מ״ג 3327.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
המנה הזאת נלמדה מאישה הודית מבוגרת. היא אידתה את הירקות, הוסיפה טופו והגישה חם. מאז שיניתי את המנה המון פעמים, הוספתי לה ירקות טריים, שיניתי טעמים אבל תמיד זוהי המנה שגונבת את ההצגה. אין כיף ממנה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 107 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורז
מלית
-
50 גרם אטריות שעועית
-
3 כפות שמן שומשום
-
2 גזרים בינוניים
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
1/2 כרוב סגול בינוני
-
1 בצל בינוני
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
1 שן שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
100 גרם טופו
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנה
- חולטים את האטריות במים למשך 4 דקות ומסננים.
- מגררים את הגזר והזוקיני על פומפייה. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
- קולפים וקוצצים את הבצל, הצ’ילי והג’ינג’ר. כותשים את השום.
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
- מחממים את המחבת עם שמן השומשום על להבה בינונית ומזהיבים לפי הסדר את הגזר, הזוקיני, הצ’ילי, השום והג’ינג’ר כ-4 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטופו והאטריות לירקות. מתבלים ומערבבים.
- ממלאים את הרולים סמוך להגשה: טובלים כל דף אורז במים ל-10 שניות לריכוך ומניחים על שיש משומן קלות בשמן שומשום.
- מניחים כף גדושה של המלית ומעל מניחים מעט מהכרוב הסגול הטרי. מגלגלים כמו בלינצ’ס: גלגול אחד קדימה, קיפול הצדדים פנימה ואז גלגול מהודק היטב עד הסוף.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר והכוסברה.
- מערבבים בקערית רוטב סויה, מיץ לימון, ג’ינג’ר וכוסברה קצוצים.
- מגישים את הרולים עם הרוטב.
אופן הכנה
- חולטים את האטריות במים למשך 4 דקות ומסננים.
- מגררים את הגזר והזוקיני על פומפייה. חותכים את הכרוב לרצועות דקות.
- קולפים וקוצצים את הבצל, הצ’ילי והג’ינג’ר. כותשים את השום.
- חותכים את הטופו לקוביות קטנות.
- מחממים את המחבת עם שמן השומשום על להבה בינונית ומזהיבים לפי הסדר את הגזר, הזוקיני, הצ’ילי, השום והג’ינג’ר כ-4 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטופו והאטריות לירקות. מתבלים ומערבבים.
- ממלאים את הרולים סמוך להגשה: טובלים כל דף אורז במים ל-10 שניות לריכוך ומניחים על שיש משומן קלות בשמן שומשום.
- מניחים כף גדושה של המלית ומעל מניחים מעט מהכרוב הסגול הטרי. מגלגלים כמו בלינצ’ס: גלגול אחד קדימה, קיפול הצדדים פנימה ואז גלגול מהודק היטב עד הסוף.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג’ינג’ר והכוסברה.
- מערבבים בקערית רוטב סויה, מיץ לימון, ג’ינג’ר וכוסברה קצוצים.
- מגישים את הרולים עם הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן