ספנקופיטה – מאפה בצק עלים במילוי תרד וגבינות
בכל טברנה ביוון מגישים ספנקופיטה, מאפה בצק עלים פריך ושחום במילוי תרד וגבינות. המאפה החגיגי מתאים לאירוח חלבי בשבועות או כמנת פתיחה פריכה בארוחה משפחתית
בכל טברנה ביוון מגישים ספנקופיטה, מאפה בצק עלים פריך ושחום במילוי תרד וגבינות. המאפה החגיגי מתאים לאירוח חלבי בשבועות או כמנת פתיחה פריכה בארוחה משפחתית
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2036.1 קק״ל 2036.1 קק״לפחמימות 67.0 גרם 67.0 גרםשומן 154.0 גרם 154.0 גרםנתרן 8004.7 מ״ג 8004.7 מ״גחלבון 147.6 גרם 147.6 גרםסיבים תזונתיים 25.5 גרם 25.5 גרםשומן רווי 50.5 גרם 50.5 גרםכולסטרול 1220.2 מ״ג 1220.2 מ״גסידן 3623.3 מ״ג 3623.3 מ״גברזל 39.0 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 5754.1 מ״ג 5754.1 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות67 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2036.1 קק״ל 2036.1 קק״לפחמימות 67.0 גרם 67.0 גרםשומן 154.0 גרם 154.0 גרםנתרן 8004.7 מ״ג 8004.7 מ״גחלבון 147.6 גרם 147.6 גרםסיבים תזונתיים 25.5 גרם 25.5 גרםשומן רווי 50.5 גרם 50.5 גרםכולסטרול 1220.2 מ״ג 1220.2 מ״גסידן 3623.3 מ״ג 3623.3 מ״גברזל 39.0 מ״ג 39.0 מ״גאשלגן 5754.1 מ״ג 5754.1 מ״גאבץ 20.9 מ״ג 20.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2036 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק עלים קפוא
-
1 בצל גדול
-
1 צרור בצל ירוק
-
3 כפות שמן זית
-
1 צרור שמיר
-
1 חבילה עלי תרד קפואים
-
1 חבילה גבינת פטה כבשים 5%
-
1 חבילה גבינה בולגרית 16%
-
3 ביצים L
שימון תבנית
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מפשירים את התרד הקפוא.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- קוצצים דק את הבצל הירוק, השמיר והתרד.
- במחבת רחבה או סיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבצל הירוק, התרד והשמיר ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הגבינות והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
- מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית מלבן אחד של בצק, מעליו שמים מחצית מתערובת המילוי. שמים מעל מלבן בצק נוסף, ואת יתרת תערובת המילוי. מסיימים בשכבת בצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הפשטידה בתנור החם במשך שעה.
מתכון: אתי אשקלוני
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מפשירים את התרד הקפוא.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל.
- קוצצים דק את הבצל הירוק, השמיר והתרד.
- במחבת רחבה או סיר מחממים שמן זית. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הבצל הירוק, התרד והשמיר ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הגבינות והביצים ומערבבים היטב.
- משמנים תבנית מלבנית במעט שמן זית.
- מרדדים מעט את בצק העלים ומחלקים ל-3 מלבנים שווים בגודל התבנית.
- מניחים בתבנית מלבן אחד של בצק, מעליו שמים מחצית מתערובת המילוי. שמים מעל מלבן בצק נוסף, ואת יתרת תערובת המילוי. מסיימים בשכבת בצק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
- אופים את הפשטידה בתנור החם במשך שעה.
מתכון: אתי אשקלוני
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן