-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3928.3 קק״ל 3928.3 קק״לפחמימות 500.3 גרם 500.3 גרםשומן 108.8 גרם 108.8 גרםנתרן 9046.7 מ״ג 9046.7 מ״גחלבון 227.0 גרם 227.0 גרםסיבים תזונתיים 49.3 גרם 49.3 גרםשומן רווי 38.4 גרם 38.4 גרםכולסטרול 683.8 מ״ג 683.8 מ״גסידן 761.1 מ״ג 761.1 מ״גברזל 39.6 מ״ג 39.6 מ״גאשלגן 7509.4 מ״ג 7509.4 מ״גאבץ 37.4 מ״ג 37.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
פחמימות500 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3928.3 קק״ל 3928.3 קק״לפחמימות 500.3 גרם 500.3 גרםשומן 108.8 גרם 108.8 גרםנתרן 9046.7 מ״ג 9046.7 מ״גחלבון 227.0 גרם 227.0 גרםסיבים תזונתיים 49.3 גרם 49.3 גרםשומן רווי 38.4 גרם 38.4 גרםכולסטרול 683.8 מ״ג 683.8 מ״גסידן 761.1 מ״ג 761.1 מ״גברזל 39.6 מ״ג 39.6 מ״גאשלגן 7509.4 מ״ג 7509.4 מ״גאבץ 37.4 מ״ג 37.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 3928 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1כוס או 240 מ"ל מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2שקית או 400 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה
כדורי בשר
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל שאלוט קטן
-
1/3 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
1 כף גרידת לימון
-
3/4 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים סוכר.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: קוצצים דק את בצל השאלוט. מערבבים בקערה את חומרי הקציצות. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
- מוסיפים את האפונה העדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
- מכינים את הספגטי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב. מגישים עם הרוטב והקציצות.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר רחב עגבניות מרוסקות ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים סוכר.
- מכינים את הקציצות ומבשלים: קוצצים דק את בצל השאלוט. מערבבים בקערה את חומרי הקציצות. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ למחבת. מחממים על להבה בינונית. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהקציצות לא יתפרקו, רק מנערים בעדינות לכיסוי מושלם).
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות עד שהקציצות מוכנות.
- מוסיפים את האפונה העדינה ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-3 דקות עד שהאפונה מוכנה.
- מכינים את הספגטי ומגישים: מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה, לפי הוראות היצרן. מסננים היטב. מגישים עם הרוטב והקציצות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן