סמבוסק חצילים וגבינות עם טחינת עגבניות צלויות
אבי לוי מכין סמבוסק חצילים וגבינות, מאפה חמים וטעים של בצק שמרים במילוי חציל מטוגן וגבינה בולגרית - חגיגה בלקנית לארוחה קלילה
אבי לוי מכין סמבוסק חצילים וגבינות, מאפה חמים וטעים של בצק שמרים במילוי חציל מטוגן וגבינה בולגרית - חגיגה בלקנית לארוחה קלילה
- אבי לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1470.2 קק״ל 7351.0 קק״לפחמימות 169.3 גרם 846.6 גרםשומן 78.3 גרם 391.4 גרםנתרן 2206.6 מ״ג 11032.8 מ״גחלבון 29.7 גרם 148.6 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 81.1 גרםשומן רווי 7.6 גרם 38.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.2 מ״ג 911.1 מ״גברזל 7.7 מ״ג 38.3 מ״גאשלגן 1136.3 מ״ג 5681.7 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 20.8 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
פחמימות169 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1470.2 קק״ל 7351.0 קק״לפחמימות 169.3 גרם 846.6 גרםשומן 78.3 גרם 391.4 גרםנתרן 2206.6 מ״ג 11032.8 מ״גחלבון 29.7 גרם 148.6 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 81.1 גרםשומן רווי 7.6 גרם 38.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 182.2 מ״ג 911.1 מ״גברזל 7.7 מ״ג 38.3 מ״גאשלגן 1136.3 מ״ג 5681.7 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 20.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1470 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות מים
מלית
-
1 חציל בינוני
-
1 ליטר שמן קנולה
-
1כוס או 200 גרם גבינה בולגרית
סלט
טחינה
-
15 עגבניות שרי בינוניות
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מרכיבי הבצק. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- אחרי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת האגרופים, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים עוד 15 דקות.
- בינתיים, חותכים את החציל לקוביות. מטגנים את קוביות החציל בשמן, מוציאים לנייר סופג ומערבבים עם הגבינה הבולגרית. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מרדדים את בצק הסמבוסק לעלה בעובי 1.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס”מ, מניחים במרכז כל עיגול 2-3 כפית מלית חצילים וגבינה, סוגרים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים את הקצוות בתנועת קיפול עדינה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק עד שהם משחימים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים סלט: קוצצים את כל העלים, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הפלפל האדום לרצועות.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
- מכינים טחינה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי, שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור כ-10 דקות.
- כשהעגבניות מוכנות, טוחנים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מסדרים את הסמבוסק על צלחת הגשה, ומגישים בליווי סלט רענן וטחינת עגבניות צלויות.
אופן הכנה
- במיקסר עם וו לישה, שמים את כל מרכיבי הבצק. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה.
- אחרי שעה, מוציאים את האוויר מהבצק בעזרת האגרופים, מכסים שוב בניילון נצמד ומתפיחים עוד 15 דקות.
- בינתיים, חותכים את החציל לקוביות. מטגנים את קוביות החציל בשמן, מוציאים לנייר סופג ומערבבים עם הגבינה הבולגרית. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מרדדים את בצק הסמבוסק לעלה בעובי 1.5 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס”מ, מניחים במרכז כל עיגול 2-3 כפית מלית חצילים וגבינה, סוגרים את עיגול הבצק לחצי ומהדקים את הקצוות בתנועת קיפול עדינה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק עד שהם משחימים. מוציאים לנייר סופג.
- מכינים סלט: קוצצים את כל העלים, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הפלפל האדום לרצועות.
- מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם הרוטב ומתבלים במלח ובפלפל.
- מכינים טחינה: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. חוצים את עגבניות השרי, שמים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן זית וצולים בתנור כ-10 דקות.
- כשהעגבניות מוכנות, טוחנים את כל מרכיבי הטחינה במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד הגעה לסמיכות הרצויה.
- מסדרים את הסמבוסק על צלחת הגשה, ומגישים בליווי סלט רענן וטחינת עגבניות צלויות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן