-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 393.7 קק״ל 2361.9 קק״לפחמימות 33.9 גרם 203.1 גרםשומן 21.9 גרם 131.3 גרםנתרן 828.0 מ״ג 4967.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 258.5 מ״ג 1551.2 מ״גסידן 73.6 מ״ג 441.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 737.9 מ״ג 4427.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
פחמימות34 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 393.7 קק״ל 2361.9 קק״לפחמימות 33.9 גרם 203.1 גרםשומן 21.9 גרם 131.3 גרםנתרן 828.0 מ״ג 4967.9 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.2 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 24.4 גרםשומן רווי 4.1 גרם 24.6 גרםכולסטרול 258.5 מ״ג 1551.2 מ״גסידן 73.6 מ״ג 441.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 737.9 מ״ג 4427.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 394 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 ק"ג תפוח אדמה קטן
-
6 ביצים L
-
1 בצל סגול בינוני
-
1/2 צרור עירית
-
1/2 צרור שמיר
רוטב
-
5 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוני
-
1/3 כוס מיונז
-
2 כפיות חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה. לא קולפים.
- פורסים דק את הבצל הסגול. קוצצים דק את העירית והשמיר.
- סוחטים את מיץ הלימון.
- ממלאים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה 15-20 דקות, או עד שהם רכים לנעיצת מזלג אבל עדיין יציבים (לא מתפוררים). מסננים, חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ושמים בקערה.
- ממלאים סיר נוסף במים, ומבשלים בהם את הביצים 5-6 דקות, עד שהן מתקשות, והחלמון הופך יציב אבל עדיין רך. מוציאים, מקלפים וחוצים את הביצים.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה או בכלי אחסון את כל מרכיבי הרוטב וטורפים במטרפה ידנית או במזלג עד שמתקבל רוטב אחיד במרקם חלק.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים שבקערה ומערבים בעדינות בשתי כפות כדי שהרוטב יכסה היטב את תפוחי האדמה.
- מוסיפים עירית ושמיר ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר).
- חצי שעה לפני ההגשה, מוציאים את תפוחי האדמה מהמקרר ומשאירים בטמפרטורת החדר.
- מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, מסדרים סביב את חצאי הביצים, מפזרים מלמעלה עוד שמיר ואת פרוסות הבצל הסגול ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה. לא קולפים.
- פורסים דק את הבצל הסגול. קוצצים דק את העירית והשמיר.
- סוחטים את מיץ הלימון.
- ממלאים מים בסיר, ממליחים ומבשלים את תפוחי האדמה 15-20 דקות, או עד שהם רכים לנעיצת מזלג אבל עדיין יציבים (לא מתפוררים). מסננים, חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמימים ושמים בקערה.
- ממלאים סיר נוסף במים, ומבשלים בהם את הביצים 5-6 דקות, עד שהן מתקשות, והחלמון הופך יציב אבל עדיין רך. מוציאים, מקלפים וחוצים את הביצים.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה או בכלי אחסון את כל מרכיבי הרוטב וטורפים במטרפה ידנית או במזלג עד שמתקבל רוטב אחיד במרקם חלק.
- יוצקים את הרוטב על תפוחי האדמה החמימים שבקערה ומערבים בעדינות בשתי כפות כדי שהרוטב יכסה היטב את תפוחי האדמה.
- מוסיפים עירית ושמיר ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר).
- חצי שעה לפני ההגשה, מוציאים את תפוחי האדמה מהמקרר ומשאירים בטמפרטורת החדר.
- מניחים את תפוחי האדמה בצלחת הגשה, מסדרים סביב את חצאי הביצים, מפזרים מלמעלה עוד שמיר ואת פרוסות הבצל הסגול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן