סלט קינואה עם בטטה, תפוחי עץ ועלים ירוקים
שומרים על המשקל ורוצים לאכול בריא? מכינים סלט קינואה עם בטטה לארוחת צהריים מאוזנת. תוספת של תפוחי עץ משדרגת את הסלט במתיקות עדינה
שומרים על המשקל ורוצים לאכול בריא? מכינים סלט קינואה עם בטטה לארוחת צהריים מאוזנת. תוספת של תפוחי עץ משדרגת את הסלט במתיקות עדינה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 189.6 קק״ל 568.8 קק״לפחמימות 30.5 גרם 91.5 גרםשומן 6.3 גרם 18.8 גרםנתרן 1705.3 מ״ג 5115.9 מ״גחלבון 5.4 גרם 16.2 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 17.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 4.1 מ״גסידן 36.1 מ״ג 108.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 295.9 מ״ג 887.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות31 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 189.6 קק״ל 568.8 קק״לפחמימות 30.5 גרם 91.5 גרםשומן 6.3 גרם 18.8 גרםנתרן 1705.3 מ״ג 5115.9 מ״גחלבון 5.4 גרם 16.2 גרםסיבים תזונתיים 5.7 גרם 17.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 6.1 גרםכולסטרול 1.4 מ״ג 4.1 מ״גסידן 36.1 מ״ג 108.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 295.9 מ״ג 887.6 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 190 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
180 גרם קינואה
-
2כוסות או 480 מ"ל מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 בטטה בינונית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית תימין טרי
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוני
-
1 חופן עלי רוקט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ על 1 ס”מ.
- מתיזים את תרסיס השמן על הבטטות, מתבלים, מערבבים, מעבירים אל התבנית ואופים בין 15 ל-20 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
- שוטפים את הקינואה במים זורמים, מעבירים לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-20 דקות נוספות, או עד שכל המים נספגים. מצננים.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטעמים.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את הקינואה בקערת ערבוב, מוסיפים את הבטטה, התפוחים והעלים הירוקים, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות, בערך 1 ס”מ על 1 ס”מ.
- מתיזים את תרסיס השמן על הבטטות, מתבלים, מערבבים, מעבירים אל התבנית ואופים בין 15 ל-20 דקות, או עד שהיא מתרככת.
- חותכים את התפוח לקוביות קטנות.
- שוטפים את הקינואה במים זורמים, מעבירים לסיר, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-20 דקות נוספות, או עד שכל המים נספגים. מצננים.
- מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטעמים.
- מרכיבים את הסלט: מניחים את הקינואה בקערת ערבוב, מוסיפים את הבטטה, התפוחים והעלים הירוקים, יוצקים את הרוטב ומערבבים היטב. במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
הערות
- כדי להפוך את המנה לטבעונית, מחליפים את הדבש בסילאן
הערות
- כדי להפוך את המנה לטבעונית, מחליפים את הדבש בסילאן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן