-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 525.0 קק״ל 2100.1 קק״לפחמימות 77.0 גרם 308.1 גרםשומן 15.3 גרם 61.2 גרםנתרן 2055.1 מ״ג 8220.3 מ״גחלבון 24.5 גרם 98.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.3 גרםכולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״גסידן 287.5 מ״ג 1149.9 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 935.8 מ״ג 3743.1 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות77 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 525.0 קק״ל 2100.1 קק״לפחמימות 77.0 גרם 308.1 גרםשומן 15.3 גרם 61.2 גרםנתרן 2055.1 מ״ג 8220.3 מ״גחלבון 24.5 גרם 98.0 גרםסיבים תזונתיים 12.0 גרם 47.8 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.3 גרםכולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״גסידן 287.5 מ״ג 1149.9 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 935.8 מ״ג 3743.1 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 525 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 חבילה עגבניות שרי
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1שקית או 350 גרם קוסקוס מלא
-
2 כוסות מים
-
1 קופסה גבינת פטה כבשים 5%
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור בזיליקום
-
10 עלי נענע
-
1/2 צרור עירית
רוטב
-
1 כפית גרידת לימון
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 שיני שום
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מרתיחים את המים. חוצים את עגבניות השרי. מפוררים גס את הגבינה. קוצצים גס את עשבי התיבול. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. קוצצים דק את השום.
- מניחים את העגבניות בתבנית כשחלקן החתוך כלפי מעלה, יוצקים 1/2 מכמות שמן הזית ומתבלים במלח והפלפל. אופים כ-25 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקוסקוס ו-2 כפות שמן הזית. יוצקים את המים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים. מעבירים את העגבניות לקערת הקוסקוס עם הנוזלים שלהן. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח והפלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מרתיחים את המים. חוצים את עגבניות השרי. מפוררים גס את הגבינה. קוצצים גס את עשבי התיבול. מגרדים את קליפת הלימון וסוחטים את המיץ. קוצצים דק את השום.
- מניחים את העגבניות בתבנית כשחלקן החתוך כלפי מעלה, יוצקים 1/2 מכמות שמן הזית ומתבלים במלח והפלפל. אופים כ-25 דקות, עד שהעגבניות רכות וזהובות.
- מערבבים בקערה גדולה את הקוסקוס ו-2 כפות שמן הזית. יוצקים את המים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים. מעבירים את העגבניות לקערת הקוסקוס עם הנוזלים שלהן. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים במלח והפלפל ומערבבים. טועמים, מתקנים את התיבול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן