-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 468.6 קק״ל 2811.3 קק״לפחמימות 69.6 גרם 417.6 גרםשומן 12.6 גרם 75.9 גרםנתרן 604.7 מ״ג 3628.2 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.4 גרםכולסטרול 7.0 מ״ג 42.0 מ״גסידן 172.4 מ״ג 1034.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 240.5 מ״ג 1442.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות70 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 468.6 קק״ל 2811.3 קק״לפחמימות 69.6 גרם 417.6 גרםשומן 12.6 גרם 75.9 גרםנתרן 604.7 מ״ג 3628.2 מ״גחלבון 17.9 גרם 107.6 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.4 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.4 גרםכולסטרול 7.0 מ״ג 42.0 מ״גסידן 172.4 מ״ג 1034.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 240.5 מ״ג 1442.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 469 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
-
1 שקית פתיתיםעגולים
-
2 סלק מבושל בוואקום בינוניים
-
3 גבעולי פטרוזיליה
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 כפות חומץ 5%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
200 גרם גבינה צפתית 5%חתוכה לקוביות
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם מלח. חולטים את האפונה 3-4 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את האפונה לקערית קטנה.
- באותו סיר שבו בישלנו את האפונה מעלים שוב את המים לרתיחה. כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הפתיתים כמו שמבשלים פסטה, כ-6 דקות או עד שהפתיתים רכים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית למניעת הידבקות.
- חותכים את הסלקים לפלחים דקים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- בקערית קטנה מערבבים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערת הפתיתים יחד עם האפונה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, שמים מעליו את פלחי הסלק ואת הגבינה הצפתית.
המתכון באדיבות רמי לוי
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים שפע מים עם מלח. חולטים את האפונה 3-4 דקות. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את האפונה לקערית קטנה.
- באותו סיר שבו בישלנו את האפונה מעלים שוב את המים לרתיחה. כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הפתיתים כמו שמבשלים פסטה, כ-6 דקות או עד שהפתיתים רכים. מסננים ומעבירים לקערה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן זית למניעת הידבקות.
- חותכים את הסלקים לפלחים דקים.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- בקערית קטנה מערבבים את הפטרוזיליה, שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ, מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הרוטב לקערת הפתיתים יחד עם האפונה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מעבירים את הסלט לצלחת הגשה, שמים מעליו את פלחי הסלק ואת הגבינה הצפתית.
המתכון באדיבות רמי לוי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן