סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה
בת חן דיאמנט מכינה סלט שהוא פתיח נהדר לכל ארוחה איטלקית - סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה שמתאים לאירוח וגם ליום חול
בת חן דיאמנט מכינה סלט שהוא פתיח נהדר לכל ארוחה איטלקית - סלט פסטה ברוטב פסטו עם ירקות צלויים ומוצרלה שמתאים לאירוח וגם ליום חול
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.5 קק״ל 843.1 קק״לפחמימות 71.0 גרם 426.2 גרםשומן 10.9 גרם 65.6 גרםנתרן 397.2 מ״ג 2383.0 מ״גחלבון 6.3 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 126.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 181.9 מ״ג 1091.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות71 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.5 קק״ל 843.1 קק״לפחמימות 71.0 גרם 426.2 גרםשומן 10.9 גרם 65.6 גרםנתרן 397.2 מ״ג 2383.0 מ״גחלבון 6.3 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.3 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.0 מ״ג 126.2 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 181.9 מ״ג 1091.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות צלויים
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 בטטה קטנה
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית אורגנו יבשאו רוזמרין יבש
-
כף חומץ בלסמי
סלט פסטה
-
1 חבילה גבינת בייבי מוצרלה
-
1 כף זיתי קלמטהקצוצים
-
2 כפות ממרח פסטו
אופן הכנה
- צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מזליפים מעל נייר האפייה שמן זית.
- פורסים את הזוקיני לעיגולים; חותכים את הפלפל האדום לרצועות; חותכים את הבצל והבטטה לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית התנור.
- מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור, אורגנו/רוזמרין יבש ומעט בלסמי וצולים בתנור כ-25 דקות עד שהירקות רכים ושחומים. נותנים לירקות להתקרר מעט בטמפ’ החדר.
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מצננים, מוסיפים מעט שמן זית ונותנים לפסטה להתקרר.
- מרכיבים את המנה: בקערה גדולה שמים את הפסטה המוכנה, בייבי מוצרלה, זיתים, אליה מוסיפים את הפסטו ומערבבים עד שהפסטה והמוצרלה נצבעות בירוק.
- מוסיפים את הירקות הצלויים, מערבבים, מתבלים במלח ומגישים.
מתכון בשיתוף רמי לוי
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
אופן הכנה
- צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מזליפים מעל נייר האפייה שמן זית.
- פורסים את הזוקיני לעיגולים; חותכים את הפלפל האדום לרצועות; חותכים את הבצל והבטטה לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית התנור.
- מתבלים את הירקות בשמן זית, מלח גס, פלפל שחור, אורגנו/רוזמרין יבש ומעט בלסמי וצולים בתנור כ-25 דקות עד שהירקות רכים ושחומים. נותנים לירקות להתקרר מעט בטמפ’ החדר.
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מצננים, מוסיפים מעט שמן זית ונותנים לפסטה להתקרר.
- מרכיבים את המנה: בקערה גדולה שמים את הפסטה המוכנה, בייבי מוצרלה, זיתים, אליה מוסיפים את הפסטו ומערבבים עד שהפסטה והמוצרלה נצבעות בירוק.
- מוסיפים את הירקות הצלויים, מערבבים, מתבלים במלח ומגישים.
מתכון בשיתוף רמי לוי
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
הערות
- את הזוקיני הצלוי לערבב אחרון לקראת ההגשה כי יש לו נטייה להתרכך
הערות
- את הזוקיני הצלוי לערבב אחרון לקראת ההגשה כי יש לו נטייה להתרכך
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן