סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם ירקות צלויים
האביב הוא בדיוק הזמן ליהנות מירקות טריים בשיאם - תמרה אהרוני מכינה סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם המון ירקות צלויים שיקשט לכם את שולחן החג
האביב הוא בדיוק הזמן ליהנות מירקות טריים בשיאם - תמרה אהרוני מכינה סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם המון ירקות צלויים שיקשט לכם את שולחן החג
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.9 קק״ל 1135.1 קק״לפחמימות 10.2 גרם 82.0 גרםשומן 9.0 גרם 72.0 גרםנתרן 633.8 מ״ג 5070.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 34.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.8 מ״ג 710.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 484.5 מ״ג 3876.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.9 קק״ל 1135.1 קק״לפחמימות 10.2 גרם 82.0 גרםשומן 9.0 גרם 72.0 גרםנתרן 633.8 מ״ג 5070.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 18.2 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 34.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.8 מ״ג 710.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״גאשלגן 484.5 מ״ג 3876.3 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 סלק בינוניים
-
4 גזרים צבעוניים בינוניים
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
1 ראש חסה סלנובה
-
1 חבילה עלי בייבי
רוטב
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 שן שום
-
1 כף רכז רימונים
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף חומץ בלסמי
-
1 כף דבש
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- קולפים את הירקות וחותכים גס - את הסלקים ל-8, את הגזרים ל-4 ואת הבצלים ל-4.
- בתבנית צלייה שמים את הסלקים, הגזרים והבצלים.
- זולפים על הירקות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים עם הידיים היטב עד שהירקות משומנים היטב.
- צולים את הירקות כ-45 דקות, עד שהם צלויים ורכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ושורש הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה דקה או במיקרופליין.
- מערבבים היטב בקערה או צנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים את הירקות האפויים לקערת עלי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב אך בעדינות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל אפונת וואסבי.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- קולפים את הירקות וחותכים גס - את הסלקים ל-8, את הגזרים ל-4 ואת הבצלים ל-4.
- בתבנית צלייה שמים את הסלקים, הגזרים והבצלים.
- זולפים על הירקות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים עם הידיים היטב עד שהירקות משומנים היטב.
- צולים את הירקות כ-45 דקות, עד שהם צלויים ורכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ושורש הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה דקה או במיקרופליין.
- מערבבים היטב בקערה או צנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
- מוסיפים את הירקות האפויים לקערת עלי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב אך בעדינות.
- לפני ההגשה מפזרים מעל אפונת וואסבי.
צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות
הערות
- אפשר לבחור בכל עלים ירוקים שאוהבים להרכבת הסלט
- אפשר לקשט את הסלט בפרחי מאכל
הערות
- אפשר לבחור בכל עלים ירוקים שאוהבים להרכבת הסלט
- אפשר לקשט את הסלט בפרחי מאכל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן