סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם ירקות צלויים

האביב הוא בדיוק הזמן ליהנות מירקות טריים בשיאם - תמרה אהרוני מכינה סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם המון ירקות צלויים שיקשט לכם את שולחן החג
האביב הוא בדיוק הזמן ליהנות מירקות טריים בשיאם - תמרה אהרוני מכינה סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם המון ירקות צלויים שיקשט לכם את שולחן החג
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    10 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.9 קק״ל 1135.1 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 82.0 גרם
    שומן 9.0 גרם 72.0 גרם
    נתרן 633.8 מ״ג 5070.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 18.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 88.8 מ״ג 710.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 484.5 מ״ג 3876.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • פחמימות
    10 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 141.9 קק״ל 1135.1 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 82.0 גרם
    שומן 9.0 גרם 72.0 גרם
    נתרן 633.8 מ״ג 5070.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 18.2 גרם
    סיבים תזונתיים 4.4 גרם 34.9 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 88.8 מ״ג 710.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.1 מ״ג
    אשלגן 484.5 מ״ג 3876.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
תמרה אהרוני
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. קולפים את הירקות וחותכים גס - את הסלקים ל-8, את הגזרים ל-4 ואת הבצלים ל-4.
  3. בתבנית צלייה שמים את הסלקים, הגזרים והבצלים.
  4. זולפים על הירקות שמן זית, ממליחים, מפלפלים ומערבבים עם הידיים היטב עד שהירקות משומנים היטב.
  5. צולים את הירקות כ-45 דקות, עד שהם צלויים ורכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
  6. מכינים את הרוטב: קולפים את שן השום ושורש הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה דקה או במיקרופליין.
  7. מערבבים היטב בקערה או צנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
  8. מוסיפים את הירקות האפויים לקערת עלי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב אך בעדינות.
  9. לפני ההגשה מפזרים מעל אפונת וואסבי.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אפשר לבחור בכל עלים ירוקים שאוהבים להרכבת הסלט
  • אפשר לקשט את הסלט בפרחי מאכל

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט עלים ירוקים ברוטב ויניגרט עם ירקות צלויים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות