
סלט עדשים ובוטנים ברוטב אסיאתי חריף
השף שגב משה מלמד איך מכינים סלט עדשים ובוטנים ברוטב אסיאתי חריף - סלט בריא וטעים בניחוח המזרח הרחוק, שקל להכין ושמתאים גם לטבעונים
השף שגב משה מלמד איך מכינים סלט עדשים ובוטנים ברוטב אסיאתי חריף - סלט בריא וטעים בניחוח המזרח הרחוק, שקל להכין ושמתאים גם לטבעונים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 335.8 קק״ל 2015.1 קק״לפחמימות 56.0 גרם 336.0 גרםשומן 3.3 גרם 19.7 גרםנתרן 606.6 מ״ג 3639.6 מ״גחלבון 22.7 גרם 135.9 גרםסיבים תזונתיים 13.6 גרם 81.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.8 מ״ג 118.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 132.7 מ״ג 796.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13 -
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳ -
פחמימות56 גרם -
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 335.8 קק״ל 2015.1 קק״לפחמימות 56.0 גרם 336.0 גרםשומן 3.3 גרם 19.7 גרםנתרן 606.6 מ״ג 3639.6 מ״גחלבון 22.7 גרם 135.9 גרםסיבים תזונתיים 13.6 גרם 81.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.8 מ״ג 118.9 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 132.7 מ״ג 796.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״גסגור

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 336 | כמות מנות 6 |
|---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות עדשים שחורות
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
1 פלפל שושקה בינוני
-
1/2 כוס מים
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
4 שיני שום
-
1 חופן כוסברה
-
4 עלי נענע
-
4 עלי בזיליקום
-
1/4 כוס בוטנים קלויים
-
1/2 ליים בינוני

אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים עד שהן מתרככות אבל שומרות על צורתן, מסננים ומקררים.
- מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מגררים את הג’ינג’ר, מוסיפים את הסויה והג’ינג’ר ומביאים לרתיחה. מקררים את הרוטב.
- חותכים את הצ’ילי דק, את פלפל השושקה לקוביות קטנות. קוצצים את השום, הכוסברה והבוטנים. סוחטים את מיץ הליים.
- מערבבים את כל הרכיבים בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הרוטב לפי הטעם (לא את כל הכמות), מתקנים את התיבול ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את העדשים בשפע מים רותחים עד שהן מתרככות אבל שומרות על צורתן, מסננים ומקררים.
- מבשלים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס. מגררים את הג’ינג’ר, מוסיפים את הסויה והג’ינג’ר ומביאים לרתיחה. מקררים את הרוטב.
- חותכים את הצ’ילי דק, את פלפל השושקה לקוביות קטנות. קוצצים את השום, הכוסברה והבוטנים. סוחטים את מיץ הליים.
- מערבבים את כל הרכיבים בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הרוטב לפי הטעם (לא את כל הכמות), מתקנים את התיבול ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן

