סלט כרשה עם עדשים כתומות של עז תלם

שני חומרי גלם שבדרך כלל מבושלים בתבשיל ארוך, נכנסים אצל עז תלם לסלט משגע - סלט כרשה ועדשים כתומות. סלט פשוט, צבעוני וטעים
שני חומרי גלם שבדרך כלל מבושלים בתבשיל ארוך, נכנסים אצל עז תלם לסלט משגע - סלט כרשה ועדשים כתומות. סלט פשוט, צבעוני וטעים
  • עז תלם
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    61 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 550.1 קק״ל 1650.2 קק״ל
    פחמימות 61.2 גרם 183.7 גרם
    שומן 27.7 גרם 83.1 גרם
    נתרן 2097.6 מ״ג 6292.9 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 53.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.7 גרם 62.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 10.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 120.4 מ״ג 361.2 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 315.0 מ״ג 945.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • פחמימות
    61 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 550.1 קק״ל 1650.2 קק״ל
    פחמימות 61.2 גרם 183.7 גרם
    שומן 27.7 גרם 83.1 גרם
    נתרן 2097.6 מ״ג 6292.9 מ״ג
    חלבון 17.7 גרם 53.1 גרם
    סיבים תזונתיים 20.7 גרם 62.2 גרם
    שומן רווי 3.4 גרם 10.2 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 120.4 מ״ג 361.2 מ״ג
    ברזל 7.5 מ״ג 22.4 מ״ג
    אשלגן 315.0 מ״ג 945.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור

בדרך כלל כשרואים כרשה ועדשים כתומות ברשימת המרכיבים זה אומר שהולכים לבשל את שניהם זמן ארוך, בתבשיל או מרק. הפעם מבשלים את שניהם זמן קצר ומקבלים סלט שמח וצבעוני שאפילו משתבח אחרי לילה במקרר. הרעיון להכין סלט מעדשים כתומות הגיע מהבלוגרית המוכשרת אפרת ליכטשנטט.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
עז תלם
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עדשים

כרשה

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים.
  2. שמים את העדשים בסיר ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים 1-3 דקות, עד שהעדשים מתרככות מספיק להיות אכילות, אבל נשארות מעט פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.
  3. קוצצים את הכרשה לפרוסות דקות.
  4. שמים את הכרשה ושמן הזית במחבת. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם בערך 10 דקות עד שהכרשה מתרככת ומאבדת מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לכרשה להתקרר.
  5. קוצצים את הבצל הירוק.
  6. שמים את הכרשה המטוגנת בקערה. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר רכיבי הסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט כרשה עם עדשים כתומות של עז תלם

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות