-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 252.6 קק״ל 1515.3 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.3 גרםשומן 16.5 גרם 99.2 גרםנתרן 604.8 מ״ג 3628.8 מ״גחלבון 7.5 גרם 45.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 35.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 389.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 554.4 מ״ג 3326.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות22 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 252.6 קק״ל 1515.3 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.3 גרםשומן 16.5 גרם 99.2 גרםנתרן 604.8 מ״ג 3628.8 מ״גחלבון 7.5 גרם 45.2 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 35.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 9.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 389.5 מ״גברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 554.4 מ״ג 3326.5 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 253 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1/3כוס או 40 גרם גרעיני דלעת
-
2/3כוס או 80 גרם אגוזי פקאן
-
2 סלק קטנים
-
2 לפתות קטנות
-
2 גזרים בינוניים
-
1 כף סירופ מייפל
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
250גרם או 1 חבילה קטניות מונבטות
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1 ראש חסה רומית
-
1 צרור כוסברה
ויניגרט תפוזים
-
1 כף גרידת תפוז
-
1/4 כוס מיץ תפוזים
-
2 כפיות סירופ מייפל
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסדרים עליו את האגוזים וגרעיני הדלעת ואופים 4-5 דקות. מוציאים ומעבירים לכלי אחר. לא מכבים את התנור.
- חותכים את הסלקים והלפתות ל-8 פלחים, ואת הגזר למקלונים בגודל 8 ס”מ.
- מניחים בתבנית המרופדת את ירקות השורש, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים שמן זית וסירופ מייפל. צולים 15 דקות, או עד שהירקות מזהיבים קלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את הקטניות המונבטות, כדקה. מצננים.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות של 3 ס”מ.
- לוויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוז וגרידת התפוז, המייפל, הפלפל שחור והמלח, טורפים ומוסיפים שמן זית, וטורפים שוב למרקם אחיד.
- מסדרים בצלחת הגשה גדולה את ירקות השורש, את החסות ואת הפלפלים. מעליהם מפזרים את הבצל הקצוץ ואת הכוסברה, האגוזים והקטניות המונבטות ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסדרים עליו את האגוזים וגרעיני הדלעת ואופים 4-5 דקות. מוציאים ומעבירים לכלי אחר. לא מכבים את התנור.
- חותכים את הסלקים והלפתות ל-8 פלחים, ואת הגזר למקלונים בגודל 8 ס”מ.
- מניחים בתבנית המרופדת את ירקות השורש, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים שמן זית וסירופ מייפל. צולים 15 דקות, או עד שהירקות מזהיבים קלות.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את הקטניות המונבטות, כדקה. מצננים.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות של 3 ס”מ.
- לוויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוז וגרידת התפוז, המייפל, הפלפל שחור והמלח, טורפים ומוסיפים שמן זית, וטורפים שוב למרקם אחיד.
- מסדרים בצלחת הגשה גדולה את ירקות השורש, את החסות ואת הפלפלים. מעליהם מפזרים את הבצל הקצוץ ואת הכוסברה, האגוזים והקטניות המונבטות ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד.
הערות
- את הקטניות המונבטות אפשר להשיג בחנויות טבע, אצל ירקנים ובחלק מרשתות השיווק
הערות
- את הקטניות המונבטות אפשר להשיג בחנויות טבע, אצל ירקנים ובחלק מרשתות השיווק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן