סופר סלט – סלט ירקות, שורשים וקטניות

איילת הירשמן מכינה סופר סלט שהוא ארוחה שלמה בפני עצמו - סלט טבעוני של ירקות וקטניות מונבטות עם אגוזים וויניגרט תפוזים
איילת הירשמן מכינה סופר סלט שהוא ארוחה שלמה בפני עצמו - סלט טבעוני של ירקות וקטניות מונבטות עם אגוזים וויניגרט תפוזים
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.6 קק״ל 1515.3 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 132.3 גרם
    שומן 16.5 גרם 99.2 גרם
    נתרן 604.8 מ״ג 3628.8 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 45.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 35.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 64.9 מ״ג 389.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 554.4 מ״ג 3326.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    21
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • פחמימות
    22 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 252.6 קק״ל 1515.3 קק״ל
    פחמימות 22.0 גרם 132.3 גרם
    שומן 16.5 גרם 99.2 גרם
    נתרן 604.8 מ״ג 3628.8 מ״ג
    חלבון 7.5 גרם 45.2 גרם
    סיבים תזונתיים 5.8 גרם 35.1 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 9.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 64.9 מ״ג 389.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 554.4 מ״ג 3326.5 מ״ג
    אבץ 1.1 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

ויניגרט תפוזים

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מסדרים עליו את האגוזים וגרעיני הדלעת ואופים 4-5 דקות. מוציאים ומעבירים לכלי אחר. לא מכבים את התנור.
  2. חותכים את הסלקים והלפתות ל-8 פלחים, ואת הגזר למקלונים בגודל 8 ס”מ.
  3. מניחים בתבנית המרופדת את ירקות השורש, מתבלים במלח ופלפל שחור ויוצקים שמן זית וסירופ מייפל. צולים 15 דקות, או עד שהירקות מזהיבים קלות.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים קלות את הקטניות המונבטות, כדקה. מצננים.
  5. קוצצים את הבצל הירוק.
  6. מנקים את הפלפלים וחותכים לרצועות של 3 ס”מ.
  7. לוויניגרט: שמים בקערית את מיץ התפוז וגרידת התפוז, המייפל, הפלפל שחור והמלח, טורפים ומוסיפים שמן זית, וטורפים שוב למרקם אחיד.
  8. מסדרים בצלחת הגשה גדולה את ירקות השורש, את החסות ואת הפלפלים. מעליהם מפזרים את הבצל הקצוץ ואת הכוסברה, האגוזים והקטניות המונבטות ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד.

הערות

  • את הקטניות המונבטות אפשר להשיג בחנויות טבע, אצל ירקנים ובחלק מרשתות השיווק

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סופר סלט – סלט ירקות, שורשים וקטניות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות