סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

רוצים להכין מנה ראשונה שכל האורחים יתפעלו ממנה? איילת הירשמן מכינה סלט ירוק משודרג עם גבינת ריקוטה אפויה בתנור ואגסים
רוצים להכין מנה ראשונה שכל האורחים יתפעלו ממנה? איילת הירשמן מכינה סלט ירוק משודרג עם גבינת ריקוטה אפויה בתנור ואגסים
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.4 קק״ל 2072.4 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 84.9 גרם
    שומן 31.3 גרם 187.9 גרם
    נתרן 897.1 מ״ג 5382.6 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 41.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 35.2 גרם
    כולסטרול 50.6 מ״ג 303.5 מ״ג
    סידן 287.3 מ״ג 1723.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 220.5 מ״ג 1323.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • פחמימות
    14 גרם
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 345.4 קק״ל 2072.4 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 84.9 גרם
    שומן 31.3 גרם 187.9 גרם
    נתרן 897.1 מ״ג 5382.6 מ״ג
    חלבון 6.9 גרם 41.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 5.9 גרם 35.2 גרם
    כולסטרול 50.6 מ״ג 303.5 מ״ג
    סידן 287.3 מ״ג 1723.6 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״ג
    אשלגן 220.5 מ״ג 1323.2 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
איילת הירשמן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

ריקוטה אפויה

רוטב ויניגרט

סלט

הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
  2. מגרדים על הפומפייה את גבינת הפרמזן וקוצצים את השום.
  3. שוטפים ומייבשים את העלים הירוקים. מנקים את האגסים וחותכים ל-4-5 פרוסות.
  4. מכינים את גבינת הריקוטה האפויה: שמים בקערה את הריקוטה ומפוררים אותה קצת במזלג. מוסיפים את הביצה, גבינת הפרמזן, מחצית מכמות הטימין והצ’ילי, מלח ופלפל שחור. מערבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ומעבירים לתבנית.
  5. משטחים את הריקוטה בתבנית, מטפטפים את שמן הזית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 25-30 דקות עד שמתקבל מאפה יציב מאוד וזהוב. מקשטים בעלי טימין טריים ובצ’ילי. פורסים למשולשים או לריבועים.
  6. מכינים את הוויניגרט: שמים בקערית את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל השחור וטורפים במטרפה ידנית או במזלג. מוסיפים את השמן בזילוף דקיק וטורפים שוב. כותשים את שן השום ומוסיפים לרוטב.
  7. שמים את העלים בקערה, מוסיפים מעט מהוויניגרט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל העלים מצופים בשכבה דקיקה של הרוטב. מוסיפים את האגסים ואת הגבינה האפויה ומגישים מיד.

הערות

  • אפשר להשתמש בעלים ירוקים מכל הסוגים, כמו חסות, עלי אנדיב, רוקט וכדומה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט ירוק עם ריקוטה אפויה ואגסים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות