-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 345.4 קק״ל 2072.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 84.9 גרםשומן 31.3 גרם 187.9 גרםנתרן 897.1 מ״ג 5382.6 מ״גחלבון 6.9 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.2 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 303.5 מ״גסידן 287.3 מ״ג 1723.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 220.5 מ״ג 1323.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות14 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 345.4 קק״ל 2072.4 קק״לפחמימות 14.2 גרם 84.9 גרםשומן 31.3 גרם 187.9 גרםנתרן 897.1 מ״ג 5382.6 מ״גחלבון 6.9 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.9 גרםשומן רווי 5.9 גרם 35.2 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 303.5 מ״גסידן 287.3 מ״ג 1723.6 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 220.5 מ״ג 1323.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 345 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ריקוטה אפויה
-
250גרם או 1 קופסה גבינת ריקוטה 5%
-
1 ביצה L
-
20גרם או 2 כפות גבינת פרמזן
-
1 כפית תימין טרי
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית שמן זית
רוטב ויניגרט
-
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
-
1 כפית דבש
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2/3 כוס שמן זית
-
1 שן שום
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- מגרדים על הפומפייה את גבינת הפרמזן וקוצצים את השום.
- שוטפים ומייבשים את העלים הירוקים. מנקים את האגסים וחותכים ל-4-5 פרוסות.
- מכינים את גבינת הריקוטה האפויה: שמים בקערה את הריקוטה ומפוררים אותה קצת במזלג. מוסיפים את הביצה, גבינת הפרמזן, מחצית מכמות הטימין והצ’ילי, מלח ופלפל שחור. מערבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ומעבירים לתבנית.
- משטחים את הריקוטה בתבנית, מטפטפים את שמן הזית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 25-30 דקות עד שמתקבל מאפה יציב מאוד וזהוב. מקשטים בעלי טימין טריים ובצ’ילי. פורסים למשולשים או לריבועים.
- מכינים את הוויניגרט: שמים בקערית את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל השחור וטורפים במטרפה ידנית או במזלג. מוסיפים את השמן בזילוף דקיק וטורפים שוב. כותשים את שן השום ומוסיפים לרוטב.
- שמים את העלים בקערה, מוסיפים מעט מהוויניגרט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל העלים מצופים בשכבה דקיקה של הרוטב. מוסיפים את האגסים ואת הגבינה האפויה ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן.
- מגרדים על הפומפייה את גבינת הפרמזן וקוצצים את השום.
- שוטפים ומייבשים את העלים הירוקים. מנקים את האגסים וחותכים ל-4-5 פרוסות.
- מכינים את גבינת הריקוטה האפויה: שמים בקערה את הריקוטה ומפוררים אותה קצת במזלג. מוסיפים את הביצה, גבינת הפרמזן, מחצית מכמות הטימין והצ’ילי, מלח ופלפל שחור. מערבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ומעבירים לתבנית.
- משטחים את הריקוטה בתבנית, מטפטפים את שמן הזית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים 25-30 דקות עד שמתקבל מאפה יציב מאוד וזהוב. מקשטים בעלי טימין טריים ובצ’ילי. פורסים למשולשים או לריבועים.
- מכינים את הוויניגרט: שמים בקערית את החומץ, הדבש, החרדל, המלח והפלפל השחור וטורפים במטרפה ידנית או במזלג. מוסיפים את השמן בזילוף דקיק וטורפים שוב. כותשים את שן השום ומוסיפים לרוטב.
- שמים את העלים בקערה, מוסיפים מעט מהוויניגרט ומערבבים בעדינות בעזרת הידיים עד שכל העלים מצופים בשכבה דקיקה של הרוטב. מוסיפים את האגסים ואת הגבינה האפויה ומגישים מיד.
הערות
- אפשר להשתמש בעלים ירוקים מכל הסוגים, כמו חסות, עלי אנדיב, רוקט וכדומה
הערות
- אפשר להשתמש בעלים ירוקים מכל הסוגים, כמו חסות, עלי אנדיב, רוקט וכדומה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן