סלט עלים ירוקים עם אגוזים וגרעינים
כל בית צריך מרפסת וכל ארוחה כבדה צריכה סלט רענן כתוספת. משה שגב מתקתק סלט עלים ירוקים עם אגוזים וגרעינים שילווה ארוחה בשרית או חלבית
כל בית צריך מרפסת וכל ארוחה כבדה צריכה סלט רענן כתוספת. משה שגב מתקתק סלט עלים ירוקים עם אגוזים וגרעינים שילווה ארוחה בשרית או חלבית
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 250.8 קק״ל 1003.2 קק״לפחמימות 7.8 גרם 31.3 גרםשומן 22.7 גרם 90.7 גרםנתרן 819.4 מ״ג 3277.7 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 106.0 מ״ג 423.8 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 561.9 מ״ג 2247.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 דק׳
-
פחמימות8 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 250.8 קק״ל 1003.2 קק״לפחמימות 7.8 גרם 31.3 גרםשומן 22.7 גרם 90.7 גרםנתרן 819.4 מ״ג 3277.7 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 15.2 גרםשומן רווי 2.5 גרם 9.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 106.0 מ״ג 423.8 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 561.9 מ״ג 2247.6 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 דק׳ | קלוריות 251 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 צרורות עלי רוקט
-
10 עלי בזיליקום
-
6 גבעולי נענע
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור שמיר
-
1 ראש חסה רומית
-
1/4 כוס גרעיני חמנייה
-
1/4 כוס אגוזי לוז
-
1/4 כוס פקאנים מסוכרים
רוטב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
3 עגבניות קטנות
אופן הכנה
- מפרידים את העלים של הבזיליקום, הנענע והרוקט מהגבעולים. נפטרים מהגבעולים.
- קוצצים גס את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה גדולה יחד עם העלים המופרדים.
- מוסיפים את כל הגרעינים והאגוזים.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל הרכיבים עד קבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- חותכים את העגבניות לפלחים.
- מניחים במרכז של צלחת הגשה גדולה את פלחי העגבניות, מעל מניחים את הסלט ומגישים.
אופן הכנה
- מפרידים את העלים של הבזיליקום, הנענע והרוקט מהגבעולים. נפטרים מהגבעולים.
- קוצצים גס את כל עשבי התיבול ומניחים בקערה גדולה יחד עם העלים המופרדים.
- מוסיפים את כל הגרעינים והאגוזים.
- מכינים את הרוטב: טורפים את כל הרכיבים עד קבלת רוטב אחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים את התיבול.
- חותכים את העגבניות לפלחים.
- מניחים במרכז של צלחת הגשה גדולה את פלחי העגבניות, מעל מניחים את הסלט ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן