-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1415.9 קק״ל 1415.9 קק״לפחמימות 692.2 גרם 692.2 גרםשומן 77.6 גרם 77.6 גרםנתרן 7700.6 מ״ג 7700.6 מ״גחלבון 71.5 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 37.8 גרם 37.8 גרםשומן רווי 15.4 גרם 15.4 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 37.5 מ״גסידן 1583.2 מ״ג 1583.2 מ״גברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 4220.4 מ״ג 4220.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
פחמימות692 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1415.9 קק״ל 1415.9 קק״לפחמימות 692.2 גרם 692.2 גרםשומן 77.6 גרם 77.6 גרםנתרן 7700.6 מ״ג 7700.6 מ״גחלבון 71.5 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 37.8 גרם 37.8 גרםשומן רווי 15.4 גרם 15.4 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 37.5 מ״גסידן 1583.2 מ״ג 1583.2 מ״גברזל 23.3 מ״ג 23.3 מ״גאשלגן 4220.4 מ״ג 4220.4 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1416 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
3 מלפפונים בינוניים
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 בצל סגול בינוני
-
10 זיתי קלמטה קטנים
-
1 חסה ערבית בינונית
-
1 קופסה גבינת פטה 5%
-
3 כפות גרגירי תירס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את המלפפונים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים את העגבניות לחצי, מוציאים את ליבת העגבנייה הלבנה וחותכים לפרוסות.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות ואת החסה לרצועות. מסננים את הגבינה.
- מכינים את הפיתות: חותכים את הפיתה כך שיווצרו 2 עיגולי פיתה. מברישים בשמן זית, מפזרים את הזעתר ומעט מלח ואופים במשך 10 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל הירקות, כולל התירס והזיתים, ושוברים מעל את הפיתות שמתפקדות כמו קרוטונים.
- מפזרים מעל את קוביות גבינת הטברנה.
- מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את המלפפונים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים את העגבניות לחצי, מוציאים את ליבת העגבנייה הלבנה וחותכים לפרוסות.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות ואת החסה לרצועות. מסננים את הגבינה.
- מכינים את הפיתות: חותכים את הפיתה כך שיווצרו 2 עיגולי פיתה. מברישים בשמן זית, מפזרים את הזעתר ומעט מלח ואופים במשך 10 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל הירקות, כולל התירס והזיתים, ושוברים מעל את הפיתות שמתפקדות כמו קרוטונים.
- מפזרים מעל את קוביות גבינת הטברנה.
- מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן