סלט זעלוק עם פלפלים וחצילים קלויים

איך מכינים סלט משגע בלי טיפת שמן? רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת סלט זעלוק עם המון ירקות קלויים, שום ומיץ לימון
איך מכינים סלט משגע בלי טיפת שמן? רחלי קרוט מגלה את כל הסודות להכנת סלט זעלוק עם המון ירקות קלויים, שום ומיץ לימון
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 91.3 קק״ל 365.1 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 75.2 גרם
    שומן 0.7 גרם 2.8 גרם
    נתרן 403.6 מ״ג 1614.5 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 15.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.3 גרם 45.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 82.1 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 1120.0 מ״ג 4479.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • פחמימות
    19 גרם
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 91.3 קק״ל 365.1 קק״ל
    פחמימות 18.8 גרם 75.2 גרם
    שומן 0.7 גרם 2.8 גרם
    נתרן 403.6 מ״ג 1614.5 מ״ג
    חלבון 3.9 גרם 15.7 גרם
    סיבים תזונתיים 11.3 גרם 45.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 0.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 82.1 מ״ג 328.3 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    אשלגן 1120.0 מ״ג 4479.9 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
רחלי קרוט
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus
הצטרפו לקבוצת הטלגרם השקטה שלנו

אופן הכנה

  1. מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה את החצילים, הגמבה, העגבניות והפלפל צ’ילי ומתיזים תרסיס שמן. מחוררים את החצילים והגמבה בשלל מקומות עם סכין קטנה או מזלג.

    מתיזים מעט תרסיס שמן וחוסכים בקלוריות. סלט זעלוק בהכנה (צילום: רחלי קרוט)
    מתיזים מעט תרסיס שמן וחוסכים בקלוריות. סלט זעלוק בהכנה (צילום: רחלי קרוט)

  2. חותכים את ראש השום לחצי ומוסיפים גם אותו.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומוציאים כל פעם את מה שהתרכך. הראשון יהיה הצ’ילי ואחריו העגבניות, השום, החצילים והגמבה. חשוב שהירקות יקבלו מעטה שחום מאוד לפני שמוציאים.
  4. קולפים את קליפת הגמבה, החצילים, השום והעגבניות. זה בסדר אם נשאר מעט קליפה של החצילים או הגמבה, זה אפילו טעים יותר, וקוצצים גס עם סכין. אגב, אם יש לחציל הרבה גרעינים כדאי להוציא חלק מהם.
  5. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  6. מערבבים ומעבירים לקופסה. שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.

 

מתכון בשיתוף “פאם”
מתכון וצילום: רחלי קרוט


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט זעלוק עם פלפלים וחצילים קלויים

הכנתם את המתכון

כן

תגובות (0)

קטגוריות

אביזרים

טכניקות