-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 91.3 קק״ל 365.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.2 גרםשומן 0.7 גרם 2.8 גרםנתרן 403.6 מ״ג 1614.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 45.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 328.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1120.0 מ״ג 4479.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות19 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 91.3 קק״ל 365.1 קק״לפחמימות 18.8 גרם 75.2 גרםשומן 0.7 גרם 2.8 גרםנתרן 403.6 מ״ג 1614.5 מ״גחלבון 3.9 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 45.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 328.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 1120.0 מ״ג 4479.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 91 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 חצילים בינוניים
-
4 פלפלים אדומים בינוניים
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 ראש שום
-
1/3 צרור כוסברה
-
1/3 צרור פטרוזיליה
-
2 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה את החצילים, הגמבה, העגבניות והפלפל צ’ילי ומתיזים תרסיס שמן. מחוררים את החצילים והגמבה בשלל מקומות עם סכין קטנה או מזלג.
- חותכים את ראש השום לחצי ומוסיפים גם אותו.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומוציאים כל פעם את מה שהתרכך. הראשון יהיה הצ’ילי ואחריו העגבניות, השום, החצילים והגמבה. חשוב שהירקות יקבלו מעטה שחום מאוד לפני שמוציאים.
- קולפים את קליפת הגמבה, החצילים, השום והעגבניות. זה בסדר אם נשאר מעט קליפה של החצילים או הגמבה, זה אפילו טעים יותר, וקוצצים גס עם סכין. אגב, אם יש לחציל הרבה גרעינים כדאי להוציא חלק מהם.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים ומעבירים לקופסה. שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.
מתכון בשיתוף “פאם”
מתכון וצילום: רחלי קרוט
אופן הכנה
- מניחים בתבנית תנור עם נייר אפייה את החצילים, הגמבה, העגבניות והפלפל צ’ילי ומתיזים תרסיס שמן. מחוררים את החצילים והגמבה בשלל מקומות עם סכין קטנה או מזלג.
- חותכים את ראש השום לחצי ומוסיפים גם אותו.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ומוציאים כל פעם את מה שהתרכך. הראשון יהיה הצ’ילי ואחריו העגבניות, השום, החצילים והגמבה. חשוב שהירקות יקבלו מעטה שחום מאוד לפני שמוציאים.
- קולפים את קליפת הגמבה, החצילים, השום והעגבניות. זה בסדר אם נשאר מעט קליפה של החצילים או הגמבה, זה אפילו טעים יותר, וקוצצים גס עם סכין. אגב, אם יש לחציל הרבה גרעינים כדאי להוציא חלק מהם.
- קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים ביחד עם מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
- מערבבים ומעבירים לקופסה. שומרים במקרר אבל מגישים בטמפרטורת החדר או חמים.
מתכון בשיתוף “פאם”
מתכון וצילום: רחלי קרוט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון
כן