סלט אטריות שעועית קיצי עם מנגו ועלים ירוקים
חם בחוץ ואין לכם חשק לבשל? אולגה טוכשר מכינה סלט אטריות שעועית שמתאים בדיוק לימי הקיץ, עם קוביות מנגו עסיסי ורוטב אסיאתי משגע
חם בחוץ ואין לכם חשק לבשל? אולגה טוכשר מכינה סלט אטריות שעועית שמתאים בדיוק לימי הקיץ, עם קוביות מנגו עסיסי ורוטב אסיאתי משגע
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 225.0 קק״ל 1349.9 קק״לפחמימות 48.7 גרם 292.3 גרםשומן 38.4 גרם 230.5 גרםנתרן 598.0 מ״ג 3588.1 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.7 מ״ג 172.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 280.7 מ״ג 1684.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
פחמימות49 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 225.0 קק״ל 1349.9 קק״לפחמימות 48.7 גרם 292.3 גרםשומן 38.4 גרם 230.5 גרםנתרן 598.0 מ״ג 3588.1 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.3 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 28.7 מ״ג 172.3 מ״גברזל 0.5 מ״ג 3.0 מ״גאשלגן 280.7 מ״ג 1684.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 225 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
1 חבילה אטריות שעועית
-
1 זוקיני ירוק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 חופן עלי רוקט
-
1/2 צרור כוסברה
-
1 מנגו בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
רוטב
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1 כפית שמן שומשום
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כפית סוכר חום בהיר – דמררה
הגשה
-
1 חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
- חולטים את האטריות בהתאם להוראות היצרן. מסננים וגוזרים מעט עם מספריים נקיות כדי לקצר את האטריות. מצננים ושומרים בצד בקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה קטנה או במיקרופליין.
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב.
- מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והזוקיני לגפרורים דקים (ג’וליאנים), קוצצים גס את עלי הכוסברה ועלי הרוקט, פורסים את ה’צילי החריף לפרוסות דקות וחותכים את המנגו לקוביות.
- מוסיפים לקערת האטריות את הזוקיני, הגזר, הרוקט, הכוסברה, המנגו והצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.
- מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- חולטים את האטריות בהתאם להוראות היצרן. מסננים וגוזרים מעט עם מספריים נקיות כדי לקצר את האטריות. מצננים ושומרים בצד בקערה גדולה.
- מכינים את הרוטב: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה קטנה או במיקרופליין.
- מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב.
- מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והזוקיני לגפרורים דקים (ג’וליאנים), קוצצים גס את עלי הכוסברה ועלי הרוקט, פורסים את ה’צילי החריף לפרוסות דקות וחותכים את המנגו לקוביות.
- מוסיפים לקערת האטריות את הזוקיני, הגזר, הרוקט, הכוסברה, המנגו והצ’ילי ומערבבים.
- מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.
- מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים.
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן