סלט אורז בריא עם תפוחים ועשבי תיבול
מחפשים אופציה בריאה וכיפית לארוחת צהריים קלילה? שי-לי ליפא מכינה סלט אורז בריא עם המון עשבי תיבול וקוביות תפוח עץ שמוסיפות מתיקות
מחפשים אופציה בריאה וכיפית לארוחת צהריים קלילה? שי-לי ליפא מכינה סלט אורז בריא עם המון עשבי תיבול וקוביות תפוח עץ שמוסיפות מתיקות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.2 קק״ל 2731.1 קק״לפחמימות 57.8 גרם 346.7 גרםשומן 22.7 גרם 136.4 גרםנתרן 283.7 מ״ג 1702.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 47.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 327.2 מ״ג 1963.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות58 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 455.2 קק״ל 2731.1 קק״לפחמימות 57.8 גרם 346.7 גרםשומן 22.7 גרם 136.4 גרםנתרן 283.7 מ״ג 1702.1 מ״גחלבון 7.9 גרם 47.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 24.9 גרםשומן רווי 2.5 גרם 15.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.6 מ״ג 333.3 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 327.2 מ״ג 1963.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 455 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות אורז מלא
-
50 גרם שקדים פרוסים
-
1 תפוח עץ אדום בינוני
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 צרור כוסברה
-
3 גבעולי בצל ירוק
רוטב
-
1/3 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
2 כפות טחינה גולמית
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
1 כפית חרדל דיז’ון
-
1 כפית דבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים היטב.
- בינתיים קולים את השקדים: קולים שקדים במחבת יבשה כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשקדים זהובים. מצננים היטב.
- מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מוסיפים לרוטב אורז מבושל, תפוח עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים שקדים קלויים ומגישים בטמפ’ החדר.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את האורז ומבשלים 30-25 דקות לדרגת אל-דנטה. מסננים ומצננים היטב.
- בינתיים קולים את השקדים: קולים שקדים במחבת יבשה כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהשקדים זהובים. מצננים היטב.
- מרכיבים את הסלט ומגישים: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
- חותכים את התפוח לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס את עשבי התיבול ופורסים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- מוסיפים לרוטב אורז מבושל, תפוח עץ, עשבי תיבול ובצל ירוק ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים שקדים קלויים ומגישים בטמפ’ החדר.
הערות
- אפשר להחליף את התפוח בשתי נקטרינות או שני אגסים
הערות
- אפשר להחליף את התפוח בשתי נקטרינות או שני אגסים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן