תפוחי אדמה בתנור ברוטב שמנת פטריות
רוצים לשדרג את התוספות שלכם לארוחה הבאה? מכינים תפוחי אדמה בתנור ברוטב שמנת ופטריות שממש מתאימים לאירוח חלבי ואפילו לבראנץ'
רוצים לשדרג את התוספות שלכם לארוחה הבאה? מכינים תפוחי אדמה בתנור ברוטב שמנת ופטריות שממש מתאימים לאירוח חלבי ואפילו לבראנץ'
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 20.8 קק״ל 104.2 קק״לפחמימות 3.7 גרם 18.4 גרםשומן 1.2 גרם 6.2 גרםנתרן 624.4 מ״ג 3122.1 מ״גחלבון 1.7 גרם 8.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 64.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 190.0 מ״ג 949.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
פחמימות4 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 20.8 קק״ל 104.2 קק״לפחמימות 3.7 גרם 18.4 גרםשומן 1.2 גרם 6.2 גרםנתרן 624.4 מ״ג 3122.1 מ״גחלבון 1.7 גרם 8.5 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.8 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.9 מ״ג 64.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 190.0 מ״ג 949.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 21 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 בצל בינוני
-
1 חבילה פטריות שמפיניון
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת לבישול 15% יטבתה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
2 גבעולי בצל ירוק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את הבצל.
- חותכים את הבצל והפטריות לקוביות. חותכים דק את הבצל הירוק.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ומפזרים מעל מלח ופלפל. מסדרים על תבנית האפייה, משמנים היטב בעזרת תרסיס שמן ואופים כשעה, או עד שהם רכים לגמרי.
- מכינים את המילוי: משמנים מחבת בעזרת תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמנת לבישול, מתבלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.
- מניחים את תפוחי האדמה על צלחת הגשה ושמים מעל כל אחד 1-2 כפות של המילוי. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את הבצל.
- חותכים את הבצל והפטריות לקוביות. חותכים דק את הבצל הירוק.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצאים ומפזרים מעל מלח ופלפל. מסדרים על תבנית האפייה, משמנים היטב בעזרת תרסיס שמן ואופים כשעה, או עד שהם רכים לגמרי.
- מכינים את המילוי: משמנים מחבת בעזרת תרסיס שמן ומאדים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמנת לבישול, מתבלים וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-5 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך.
- מניחים את תפוחי האדמה על צלחת הגשה ושמים מעל כל אחד 1-2 כפות של המילוי. מפזרים את הבצל הירוק ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן