סירות חצילים במילוי גבינות
מתכון מושלם לימי הקיץ הלוהטים - סירות חצילים במילוי גבינות שמתאימות לאירוח חלבי או לארוחת צהריים צמחונית. נוסעים ליוון בלי לארוז מזוודה
מתכון מושלם לימי הקיץ הלוהטים - סירות חצילים במילוי גבינות שמתאימות לאירוח חלבי או לארוחת צהריים צמחונית. נוסעים ליוון בלי לארוז מזוודה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 351.9 קק״ל 2815.6 קק״לפחמימות 12.5 גרם 99.9 גרםשומן 24.9 גרם 199.0 גרםנתרן 865.8 מ״ג 6926.4 מ״גחלבון 21.5 גרם 171.8 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 50.6 גרםשומן רווי 8.2 גרם 65.9 גרםכולסטרול 132.9 מ״ג 1063.4 מ״גסידן 310.1 מ״ג 2480.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 522.1 מ״ג 4176.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
פחמימות13 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 351.9 קק״ל 2815.6 קק״לפחמימות 12.5 גרם 99.9 גרםשומן 24.9 גרם 199.0 גרםנתרן 865.8 מ״ג 6926.4 מ״גחלבון 21.5 גרם 171.8 גרםסיבים תזונתיים 6.3 גרם 50.6 גרםשומן רווי 8.2 גרם 65.9 גרםכולסטרול 132.9 מ״ג 1063.4 מ״גסידן 310.1 מ״ג 2480.5 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 522.1 מ״ג 4176.9 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 352 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 חצילים בינוניים
-
1/2 כפית מלח גס
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדול
-
2 כפות שמן זית
-
200 גרם גבינה בולגרית 16%
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
100 גרם גבינה צהובה 28%
-
3 ביצים L
ציפוי
-
100 גרם גבינה צהובה 28%
הגשה
-
1/4 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בעזרת סכין, חוצים את החצילים לאורכם כך שנוצרות שתי סירות חציל. מרוקנים את תוכן החציל בעזרת כף פריזאית או סכין כך שנשארת רק מעטפת דקה, שומרים בצד את בשר החציל שרוקנו. ממליחים מעט ומזלפים שמן זית, מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים לקוביות את בשר החציל המרוקן.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את בשר החציל ומטגנים עד שהחציל מתרכך מעט. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה גדולה.
- מגררים את גבינת הקשקבל והגבינה הצהובה למילוי בפומפייה.
- לקערה מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה. שומרים בצד.
- ממלאים את סירות החציל במילוי ומפזרים מעל גבינה צהובה.
- אופים בתנור החם 30 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים לפני ההגשה.
מתכון: שילה כהן
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- בעזרת סכין, חוצים את החצילים לאורכם כך שנוצרות שתי סירות חציל. מרוקנים את תוכן החציל בעזרת כף פריזאית או סכין כך שנשארת רק מעטפת דקה, שומרים בצד את בשר החציל שרוקנו. ממליחים מעט ומזלפים שמן זית, מניחים בתבנית האפייה ואופים כ-20 דקות, עד שהחצילים מתרככים.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל. קוצצים לקוביות את בשר החציל המרוקן.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את בשר החציל ומטגנים עד שהחציל מתרכך מעט. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה גדולה.
- מגררים את גבינת הקשקבל והגבינה הצהובה למילוי בפומפייה.
- לקערה מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל שחור.
- מגררים את הגבינה הצהובה בפומפייה. שומרים בצד.
- ממלאים את סירות החציל במילוי ומפזרים מעל גבינה צהובה.
- אופים בתנור החם 30 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. קוצצים מעט פטרוזיליה ומפזרים לפני ההגשה.
מתכון: שילה כהן
צילום: אפיק גבאי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן