סטייק אנטריקוט עם תפוחי אדמה ופטריות
ישראל אהרוני מכין סטייק אנטריקוט עם תוספת נהדרת של תפוחי אדמה שחומים ופטריות מוקפצות. בואו ללמוד איך מכינים סטייק מושלם בקלי קלות
ישראל אהרוני מכין סטייק אנטריקוט עם תוספת נהדרת של תפוחי אדמה שחומים ופטריות מוקפצות. בואו ללמוד איך מכינים סטייק מושלם בקלי קלות
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 815.7 קק״ל 1631.4 קק״לפחמימות 15.0 גרם 29.9 גרםשומן 55.9 גרם 111.9 גרםנתרן 4663.0 מ״ג 9326.1 מ״גחלבון 42.6 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.8 גרםשומן רווי 12.2 גרם 24.4 גרםכולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 78.6 מ״ג 157.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 1117.5 מ״ג 2235.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 14.1 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
פחמימות15 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 815.7 קק״ל 1631.4 קק״לפחמימות 15.0 גרם 29.9 גרםשומן 55.9 גרם 111.9 גרםנתרן 4663.0 מ״ג 9326.1 מ״גחלבון 42.6 גרם 85.1 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.8 גרםשומן רווי 12.2 גרם 24.4 גרםכולסטרול 150.0 מ״ג 300.0 מ״גסידן 78.6 מ״ג 157.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 10.5 מ״גאשלגן 1117.5 מ״ג 2235.0 מ״גאבץ 7.1 מ״ג 14.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 816 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סטייקים
-
2 פרוסות סטייק אנטריקוט
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות תימין טרי
-
3 כפות שמן זית
תפוחי אדמה
-
2 כפות שמן זית
-
5 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
3 שיני שום
-
1 חופן פטריות מלך היער
-
1 חופן פטריית פורטובלו
-
1 חופן פטריות שמפיניון
-
1 חופן פטריות שימג’י
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית תימין טרי
-
1 כוס יין אדום יבש
אופן הכנה
- קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה. מסננים וחותכים לקוביות גדולות. קוצצים את הטימין, קולפים ופורסים את הבצל והשום. חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מפזרים מעל נתחי הבשר מלח, פלפל וטימין.
- מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל ועלי טימין עד שהם משחימים. מערבבים מידי פעם.
- מכינים את הסטייקים: מחממים מחבת פסים ומשמנים אותה (ניתן להעזר בנייר סופג לפיזור אחיד של השמן). מניחים את הסטייקים עם הצד המתובל כלפי מטה ומתבלים גם את החלק העליון. מטגנים את הסטייקים משני הצדדים למידה רצויה, כ-3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות נוספות.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, פטריות, מלח, פלפל וטימין, עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן. מוסיפים את היין האדום וממשיכים לבשל עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
- מגישים את הסטייקים לצד תפוחי האדמה והפטריות.
אופן הכנה
- קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה. מסננים וחותכים לקוביות גדולות. קוצצים את הטימין, קולפים ופורסים את הבצל והשום. חותכים את הפטריות לפרוסות.
- מפזרים מעל נתחי הבשר מלח, פלפל וטימין.
- מכינים את תפוחי האדמה: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה עם מלח, פלפל ועלי טימין עד שהם משחימים. מערבבים מידי פעם.
- מכינים את הסטייקים: מחממים מחבת פסים ומשמנים אותה (ניתן להעזר בנייר סופג לפיזור אחיד של השמן). מניחים את הסטייקים עם הצד המתובל כלפי מטה ומתבלים גם את החלק העליון. מטגנים את הסטייקים משני הצדדים למידה רצויה, כ-3-4 דקות מכל צד, עד להשחמה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות נוספות.
- מכינים את הפטריות: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, פטריות, מלח, פלפל וטימין, עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן. מוסיפים את היין האדום וממשיכים לבשל עד שכמעט ולא נשארים נוזלים במחבת.
- מגישים את הסטייקים לצד תפוחי האדמה והפטריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות