סביח אורגינל שמכינים בקלי קלות בבית
השף שגב משה מלמד להכין סביח אורגינל מושקע - סביח קלאסי על טהרת חצילים, ביצה קשה, טחינה, עמבה וירקות עם תוספת תפוח אדמה מבושל ומטוגן
השף שגב משה מלמד להכין סביח אורגינל מושקע - סביח קלאסי על טהרת חצילים, ביצה קשה, טחינה, עמבה וירקות עם תוספת תפוח אדמה מבושל ומטוגן
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 996.7 קק״ל 1993.5 קק״לפחמימות 58.7 גרם 117.3 גרםשומן 78.3 גרם 156.6 גרםנתרן 1414.1 מ״ג 2828.3 מ״גחלבון 16.9 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.6 גרםשומן רווי 10.1 גרם 20.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.0 מ״ג 202.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 861.3 מ״ג 1722.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות59 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 996.7 קק״ל 1993.5 קק״לפחמימות 58.7 גרם 117.3 גרםשומן 78.3 גרם 156.6 גרםנתרן 1414.1 מ״ג 2828.3 מ״גחלבון 16.9 גרם 33.9 גרםסיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.6 גרםשומן רווי 10.1 גרם 20.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.0 מ״ג 202.1 מ״גברזל 3.2 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 861.3 מ״ג 1722.7 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 997 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
סביח
-
1 לחם פרנה מרוקאי בינוני
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/4 כפית מלח גס
-
1 חציל בינוני
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
1 כפית אריסה
-
1 ביצה קשה L
-
1/2 בצל סגול בינוני
-
1 עגבנייה בינונית
-
1 כפית עמבה
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומרסקים. מקלפים את החציל וחותכים לפרוסות. מקלפים את הביצה הקשה. חותכים את העגבנייה לקוביות וקוצצים את הבצל.
- מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את תפוחי האדמה המרוסקים עם המלח עד שהם מזהיבים.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת נפרדת ומטגנים עד להשחמה יפה את החציל.
- מכינים את הפסטו: שמים בבלנדר את כל הרכיבים וטוחנים למרקם חלק ככל האפשר.
- מרכיבים את הסביח: מורחים בתוך הלחם את הטחינה, הפסטו והאריסה. מרסקים את הביצה בתוך הלחם ומוסיפים את החציל ותפוחי האדמה. מפזרים את הבצל והעגבנייה ומסיימים עם העמבה והטחינה.
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים. מסננים ומרסקים. מקלפים את החציל וחותכים לפרוסות. מקלפים את הביצה הקשה. חותכים את העגבנייה לקוביות וקוצצים את הבצל.
- מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את תפוחי האדמה המרוסקים עם המלח עד שהם מזהיבים.
- מחממים שמן חצי עמוק במחבת נפרדת ומטגנים עד להשחמה יפה את החציל.
- מכינים את הפסטו: שמים בבלנדר את כל הרכיבים וטוחנים למרקם חלק ככל האפשר.
- מרכיבים את הסביח: מורחים בתוך הלחם את הטחינה, הפסטו והאריסה. מרסקים את הביצה בתוך הלחם ומוסיפים את החציל ותפוחי האדמה. מפזרים את הבצל והעגבנייה ומסיימים עם העמבה והטחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן