ניוקי ביתי ברוטב עגבניות עם מוצרלה של תמרה אהרוני
תמיד חלמתם להכין ניוקי בבית וחששתם? תמרה אהרוני מראה כמה זה קל עם מתכון של ניוקי ביתי ברוטב עגבניות זריז עם כדורי מוצרלה ובזיליקום
תמיד חלמתם להכין ניוקי בבית וחששתם? תמרה אהרוני מראה כמה זה קל עם מתכון של ניוקי ביתי ברוטב עגבניות זריז עם כדורי מוצרלה ובזיליקום
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 394.0 קק״ל 1576.0 קק״לפחמימות 46.4 גרם 185.6 גרםשומן 15.8 גרם 63.3 גרםנתרן 885.0 מ״ג 3540.1 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 115.0 מ״ג 460.0 מ״גסידן 54.2 מ״ג 217.0 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 404.1 מ״ג 1616.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות46 גרם
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 394.0 קק״ל 1576.0 קק״לפחמימות 46.4 גרם 185.6 גרםשומן 15.8 גרם 63.3 גרםנתרן 885.0 מ״ג 3540.1 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.8 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 13.6 גרםשומן רווי 1.7 גרם 6.8 גרםכולסטרול 115.0 מ״ג 460.0 מ״גסידן 54.2 מ״ג 217.0 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.8 מ״גאשלגן 404.1 מ״ג 1616.2 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 394 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ניוקי
-
1 ק"ג תפוחי אדמה
-
1 ביצה L
-
1 חלמון L
-
200 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
3 עלי מרווה
-
2 שיני שום
-
1 קופסה עגבניות שרי
-
1 כף פירורי לחם
-
4 עלי בזיליקום
-
1 חבילה גבינת בייבי מוצרלה
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-50 דקות, או עד שהם מתרככים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים עם מועך פירה או מזלג עד שמתקבל פירה חלק.
- מוסיפים את הביצה, החלמון והקמח, ממליחים ומפלפלים ולשים לבצק רך.
- מגלגלים כל פעם חתיכת בצק לגליל ארוך בעובי 1 ו-1/2 ס”מ, ופורסים לפיסות באורך של 2 ס”מ. מסדרים על מגש מקומח.
- קולפים וכותשים את השום. חוצים את עגבניות השרי.
- מרתיחים מים בסיר גדול. במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית עם המרווה והשום.
- כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הניוקי כ-3 דקות או עד שהם צפים. מוציאים בעזרת הכף המחוררת ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים למחבת את העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכבים את האש ומוסיפים את פירורי הלחם והבזיליקום.
- מחלקים את הניוקי לקערות, מוסיפים את כדורי המוצרלה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות.
- עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור כ-50 דקות, או עד שהם מתרככים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומועכים עם מועך פירה או מזלג עד שמתקבל פירה חלק.
- מוסיפים את הביצה, החלמון והקמח, ממליחים ומפלפלים ולשים לבצק רך.
- מגלגלים כל פעם חתיכת בצק לגליל ארוך בעובי 1 ו-1/2 ס”מ, ופורסים לפיסות באורך של 2 ס”מ. מסדרים על מגש מקומח.
- קולפים וכותשים את השום. חוצים את עגבניות השרי.
- מרתיחים מים בסיר גדול. במקביל מחממים במחבת גדולה את שמן הזית עם המרווה והשום.
- כשהמים רותחים, מבשלים בהם את הניוקי כ-3 דקות או עד שהם צפים. מוציאים בעזרת הכף המחוררת ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים למחבת את העגבניות, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכבים את האש ומוסיפים את פירורי הלחם והבזיליקום.
- מחלקים את הניוקי לקערות, מוסיפים את כדורי המוצרלה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן