מרק קרם תפוחי אדמה עם קרוטוני מספרים
רוצים להפתיע את הילדים בארוחת צהריים מדליקה? שי-לי ליפא מכינה מרק קרם תפוחי אדמה שמגישים עם קורטונים קריספיים בצורת מספרים
רוצים להפתיע את הילדים בארוחת צהריים מדליקה? שי-לי ליפא מכינה מרק קרם תפוחי אדמה שמגישים עם קורטונים קריספיים בצורת מספרים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.3 קק״ל 841.5 קק״לפחמימות 23.1 גרם 138.6 גרםשומן 4.3 גרם 25.6 גרםנתרן 691.0 מ״ג 4145.8 מ״גחלבון 4.0 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 107.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 120.6 מ״ג 723.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
פחמימות23 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.3 קק״ל 841.5 קק״לפחמימות 23.1 גרם 138.6 גרםשומן 4.3 גרם 25.6 גרםנתרן 691.0 מ״ג 4145.8 מ״גחלבון 4.0 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 18.0 מ״ג 107.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 120.6 מ״ג 723.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 140 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרוטונים
-
8 פרוסות לחם אחיד
מרק
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
4 קמח תפוחי אדמה בינוניים
-
3כוסות או 720 מ"ל מים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקפיאים את פרוסות הלחם לפחות ל-30 דקות.
- מכינים את הקרוטונים: בעזרת חותכני עוגיות קורצים צורות מפרוסות הלחם הקפואות. מניחים בתבנית ומשמנים במעט תרסיס שמן. אופים בתנור החם 8-7 דקות עד שהקרוטונים זהובים. מצננים היטב.
- מכינים את המרק: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- מרסקים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים מרק לקערות ומפזרים קרוטונים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מקפיאים את פרוסות הלחם לפחות ל-30 דקות.
- מכינים את הקרוטונים: בעזרת חותכני עוגיות קורצים צורות מפרוסות הלחם הקפואות. מניחים בתבנית ומשמנים במעט תרסיס שמן. אופים בתנור החם 8-7 דקות עד שהקרוטונים זהובים. מצננים היטב.
- מכינים את המרק: קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
- מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
- מרסקים את המרק במעבד מזון או עם מוט ריסוק חשמלי. טועמים ומתקנים תיבול. יוצקים מרק לקערות ומפזרים קרוטונים.
הערות
- הכי נוח לקרוץ צורות מהלחם כשהוא קפוא. כדי שהפרוסות לא יפשירו תוך כדי עבודה, הוציאו מהמקפיא בכל פעם 2 פרוסות
הערות
- הכי נוח לקרוץ צורות מהלחם כשהוא קפוא. כדי שהפרוסות לא יפשירו תוך כדי עבודה, הוציאו מהמקפיא בכל פעם 2 פרוסות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן