מרק קרם שורשים עם שמן בזיליקום
איך מנצלים את הירקות המדהימים בעונת החורף? מכינים מרק כמובן! איילת הירשמן עם מתכון חורפי במיוחד של מרק קרם ירקות שורש עם שמן בזיליקום
איך מנצלים את הירקות המדהימים בעונת החורף? מכינים מרק כמובן! איילת הירשמן עם מתכון חורפי במיוחד של מרק קרם ירקות שורש עם שמן בזיליקום
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.8 קק״ל 2998.7 קק״לפחמימות 6.1 גרם 49.1 גרםשומן 37.2 גרם 297.9 גרםנתרן 412.6 מ״ג 3301.2 מ״גחלבון 4.6 גרם 37.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 7.4 גרם 59.0 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 104.0 מ״גסידן 105.9 מ״ג 847.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 322.7 מ״ג 2581.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
פחמימות6 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 374.8 קק״ל 2998.7 קק״לפחמימות 6.1 גרם 49.1 גרםשומן 37.2 גרם 297.9 גרםנתרן 412.6 מ״ג 3301.2 מ״גחלבון 4.6 גרם 37.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 15.5 גרםשומן רווי 7.4 גרם 59.0 גרםכולסטרול 13.0 מ״ג 104.0 מ״גסידן 105.9 מ״ג 847.1 מ״גברזל 2.0 מ״ג 16.0 מ״גאשלגן 322.7 מ״ג 2581.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 375 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
אופן הכנה
- מכינים את המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
- קולפים את הבצל וחותכים גס. קולפים וקוצצים גס את השורשים. קולפים וחותכים לקוביות את תפוח האדמה.
- קולפים וקוצצים דק את שיני השום.
- מוסיפים את הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה ותפוח האדמה לסיר ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את השום, מטגנים ומערבבים, מוסיפים תימין, ציר ירקות וחלב ומבשלים כשעה על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי (אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד חלב או ציר).
- מסירים מהאש, מוציאים את גבעולי התימין, ומרסקים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרקם חלק ואחיד.
- מוסיפים למרק את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים שמן בזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
- שמים במעבד מזון את השמן ועלי הבזיליקום ומעבדים למחית חלקה.
- מעבירים את המחית לסיר קטן ומחממים עד לרתיחה. מסירים מיד מהאש, מסננים ושומרים את השמן בצנצנת.
- מגישים: יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה ומחממים על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה.
- קולפים את הבצל וחותכים גס. קולפים וקוצצים גס את השורשים. קולפים וחותכים לקוביות את תפוח האדמה.
- קולפים וקוצצים דק את שיני השום.
- מוסיפים את הבצלים, שורשי הסלרי והפטרוזיליה ותפוח האדמה לסיר ומטגנים 10 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
- מוסיפים את השום, מטגנים ומערבבים, מוסיפים תימין, ציר ירקות וחלב ומבשלים כשעה על להבה בינונית עד שהירקות רכים לגמרי (אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד חלב או ציר).
- מסירים מהאש, מוציאים את גבעולי התימין, ומרסקים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרקם חלק ואחיד.
- מוסיפים למרק את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל לבן. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים שמן בזיליקום: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
- שמים במעבד מזון את השמן ועלי הבזיליקום ומעבדים למחית חלקה.
- מעבירים את המחית לסיר קטן ומחממים עד לרתיחה. מסירים מיד מהאש, מסננים ושומרים את השמן בצנצנת.
- מגישים: יוצקים את המרק לקערות הגשה, מזלפים מעט שמן בזיליקום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן