-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 585.3 קק״ל 2341.1 קק״לפחמימות 85.9 גרם 343.7 גרםשומן 11.5 גרם 46.2 גרםנתרן 810.9 מ״ג 3243.5 מ״גחלבון 33.0 גרם 132.2 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 161.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 124.9 מ״ג 499.7 מ״גברזל 10.4 מ״ג 41.6 מ״גאשלגן 1457.4 מ״ג 5829.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות86 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 585.3 קק״ל 2341.1 קק״לפחמימות 85.9 גרם 343.7 גרםשומן 11.5 גרם 46.2 גרםנתרן 810.9 מ״ג 3243.5 מ״גחלבון 33.0 גרם 132.2 גרםסיבים תזונתיים 40.3 גרם 161.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 124.9 מ״ג 499.7 מ״גברזל 10.4 מ״ג 41.6 מ״גאשלגן 1457.4 מ״ג 5829.5 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 12.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 585 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
6 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
2 בצלים בינוניים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 גבעול סלרי
-
1 גזר בינוני
-
500 גרם עדשים ירוקות
-
1 כף אבקת קארי
-
1 כפית כמון טחון
-
1 ליטר מים
-
5 עלי דפנה בינוניים
-
1 צרור כוסברה
-
5 עלי בזיליקום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- פורסים דק את השום והפלפל החריף.
- קולפים וקוצצים את הבצל.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
- קוצצים דק את הסלרי, הגזר והכוסברה.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום, הפלפל החריף והבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים, הקארי והכמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את עשבי התיבול, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומכבים את האש. מגישים מיד.
אופן הכנה
- פורסים דק את השום והפלפל החריף.
- קולפים וקוצצים את הבצל.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים.
- קוצצים דק את הסלרי, הגזר והכוסברה.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום, הפלפל החריף והבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הסלרי והגזר ומערבבים.
- מוסיפים את העדשים, הקארי והכמון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות עד שהעדשים מתרככות.
- לקראת סוף הבישול מוסיפים את עשבי התיבול, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומכבים את האש. מגישים מיד.
הערות
- מומלץ לבשל את המרק כמה שיותר זמן על אש נמוכה מאוד
הערות
- מומלץ לבשל את המרק כמה שיותר זמן על אש נמוכה מאוד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן