מרק עגבניות פיקנטי של משה שגב
בחוץ קר אבל בבית חם - משה שגב מכין מרק עגבניות פיקנטי שיחמם לכם את הבטן. תוספת של ירקות שורש הופכת את המרק לעשיר ומורכב בטעמים
בחוץ קר אבל בבית חם - משה שגב מכין מרק עגבניות פיקנטי שיחמם לכם את הבטן. תוספת של ירקות שורש הופכת את המרק לעשיר ומורכב בטעמים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 288.2 קק״ל 1153.0 קק״לפחמימות 35.4 גרם 141.7 גרםשומן 14.4 גרם 57.6 גרםנתרן 1190.1 מ״ג 4760.2 מ״גחלבון 7.3 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.3 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 167.2 מ״ג 668.8 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 1719.8 מ״ג 6879.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
פחמימות35 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 288.2 קק״ל 1153.0 קק״לפחמימות 35.4 גרם 141.7 גרםשומן 14.4 גרם 57.6 גרםנתרן 1190.1 מ״ג 4760.2 מ״גחלבון 7.3 גרם 29.2 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.3 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 167.2 מ״ג 668.8 מ״גברזל 5.6 מ״ג 22.5 מ״גאשלגן 1719.8 מ״ג 6879.4 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 288 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
5 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
1 גזר בינוני
-
4 כפות רסק עגבניות
-
1 עגבנייה בינונית
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
2כוסות או 500 מ"ל מים
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את השום, הבצל והגזר. קוצצים דק את גבעולי הסלרי ושומרים את העלים.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- חותכים את העגבנייה לקוביות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לאדות 3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים שוב.
- מוסיפים את העגבניות הטריות והעגבניות המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים, מערבבים ושוב מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, מערבבים וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים. מגישים חם.
אופן הכנה
- קולפים וקוצצים דק את השום, הבצל והגזר. קוצצים דק את גבעולי הסלרי ושומרים את העלים.
- קוצצים דק את כל עשבי התיבול.
- חותכים את העגבנייה לקוביות.
- מחממים את השמן בסיר גדול ומאדים את השום והבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לאדות 3 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים שוב.
- מוסיפים את העגבניות הטריות והעגבניות המרוסקות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המים, מערבבים ושוב מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול, מערבבים וממשיכים לבשל כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים. מגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן