-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.4 קק״ל 2034.9 קק״לפחמימות 37.7 גרם 301.4 גרםשומן 6.2 גרם 49.3 גרםנתרן 1137.6 מ״ג 9101.0 מ״גחלבון 16.0 גרם 128.1 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 64.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 5.4 מ״ג 43.0 מ״גסידן 152.3 מ״ג 1218.6 מ״גברזל 5.5 מ״ג 43.7 מ״גאשלגן 1293.9 מ״ג 10351.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
פחמימות38 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.4 קק״ל 2034.9 קק״לפחמימות 37.7 גרם 301.4 גרםשומן 6.2 גרם 49.3 גרםנתרן 1137.6 מ״ג 9101.0 מ״גחלבון 16.0 גרם 128.1 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 64.4 גרםשומן רווי 1.5 גרם 11.7 גרםכולסטרול 5.4 מ״ג 43.0 מ״גסידן 152.3 מ״ג 1218.6 מ״גברזל 5.5 מ״ג 43.7 מ״גאשלגן 1293.9 מ״ג 10351.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 254 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
20 גרם חמאה
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
2 גבעולי סלרי
-
2 כפות סוכר חום בהיר – דמררה
-
1 כוס יין לבן יבש
-
6 כוסות ציר ירקות
-
4 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- קולפים את הבצל והשום וקוצצים גס. קוצצים גס את הסלרי.
- מחממים את השמן בסיר וממיסים בו את החמאה.
- מוסיפים את הסלרי והבצל ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והסלרי רך.
- מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות, יוצקים פנימה את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את ציר הירקות, העגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה 25 דקות.
- מסירים מהאש ומרסקים את המרק עם בלנדר מוט (או מעבירים את מוצקי המרק למעבד המזון או לבלנדר וטוחנים, ואז מחזירים לסיר).
- מחממים קלות ומגישים.
אופן הכנה
- קולפים את הבצל והשום וקוצצים גס. קוצצים גס את הסלרי.
- מחממים את השמן בסיר וממיסים בו את החמאה.
- מוסיפים את הסלרי והבצל ומטגנים כמה דקות על להבה בינונית עד שהבצל שקוף והסלרי רך.
- מוסיפים סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות, יוצקים פנימה את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים כמה דקות על להבה בינונית עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את ציר הירקות, העגבניות, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים ברתיחה עדינה 25 דקות.
- מסירים מהאש ומרסקים את המרק עם בלנדר מוט (או מעבירים את מוצקי המרק למעבד המזון או לבלנדר וטוחנים, ואז מחזירים לסיר).
- מחממים קלות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן