מרק סלק עם קציצות בשר של תמרה אהרוני
תמיד רציתם להכין קובה סלק ולא מתחשק לכם לעבוד קשה מדי? תמרה אהרוני מכינה מרק סלק משגע עם קציצות בשר שהוא תחליף מעולה לקובה סלק
תמיד רציתם להכין קובה סלק ולא מתחשק לכם לעבוד קשה מדי? תמרה אהרוני מכינה מרק סלק משגע עם קציצות בשר שהוא תחליף מעולה לקובה סלק
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1010.2 קק״ל 4040.7 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.6 גרםשומן 56.6 גרם 226.4 גרםנתרן 3496.8 מ״ג 13987.2 מ״גחלבון 66.5 גרם 266.0 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.8 גרםשומן רווי 17.3 גרם 69.0 גרםכולסטרול 320.1 מ״ג 1280.2 מ״גסידן 170.2 מ״ג 680.8 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.6 מ״גאשלגן 1979.1 מ״ג 7916.4 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 44.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות45 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1010.2 קק״ל 4040.7 קק״לפחמימות 45.2 גרם 180.6 גרםשומן 56.6 גרם 226.4 גרםנתרן 3496.8 מ״ג 13987.2 מ״גחלבון 66.5 גרם 266.0 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.8 גרםשומן רווי 17.3 גרם 69.0 גרםכולסטרול 320.1 מ״ג 1280.2 מ״גסידן 170.2 מ״ג 680.8 מ״גברזל 6.9 מ״ג 27.6 מ״גאשלגן 1979.1 מ״ג 7916.4 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 44.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1010 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
8 גבעולי סלרי
-
5 סלק גדולים
-
3 גזרים בינוניים
-
3 קישואים בינוניים
-
2 בקבוקי פאסאטה עגבניות
-
1 כפית מלח דק
קציצות
-
800 גרם בשר בקר טחון
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
1 צרור כוסברה
-
4 כפות שמן זית
-
2 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול. קוצצים דק את הבצל הסגול. מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס ושומרים בצד.
- מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים כשתי דקות. בינתיים, מגררים בפומפייה סלק אחד. מוסיפים אותו לסיר עם הסלרי הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות.
- חותכים גס את הגזר ואת הקישואים, מוסיפים לסיר.
- חותכים את יתר הסלקים ל-6 או 8 פלחים, מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הפאסאטה. בבקבוק של הפאסאטה ממלאים מים ומוסיפים לסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים בהדרגה עד הגעה לסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-20 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל הסגול, הכוסברה ושמן הזית וקוצצים דק.
- מוסיפים את התערובת לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים ביצים ולשים את התערובת לפיזור אחיד של המרכיבים.
- בידיים משומנות, צרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ואת הקציצות למרק. מבשלים את הקציצות כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים שמן זית בסיר גדול. קוצצים דק את הבצל הסגול. מפרידים את גבעולי הסלרי מהעלים. את הגבעולים קוצצים דק, ואת העלים קוצצים גס ושומרים בצד.
- מוסיפים את הבצל לסיר ומטגנים כשתי דקות. בינתיים, מגררים בפומפייה סלק אחד. מוסיפים אותו לסיר עם הסלרי הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות.
- חותכים גס את הגזר ואת הקישואים, מוסיפים לסיר.
- חותכים את יתר הסלקים ל-6 או 8 פלחים, מוסיפים לסיר.
- מוסיפים את הפאסאטה. בבקבוק של הפאסאטה ממלאים מים ומוסיפים לסיר. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד מים בהדרגה עד הגעה לסמיכות הרצויה. מוסיפים מלח, פלפל שחור וסוכר. טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-20 דקות על אש נמוכה.
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון שמים את הבצל הסגול, הכוסברה ושמן הזית וקוצצים דק.
- מוסיפים את התערובת לבשר הטחון, מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים ביצים ולשים את התערובת לפיזור אחיד של המרכיבים.
- בידיים משומנות, צרים קציצות קטנות בגודל כדורי פינג פונג. מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים ואת הקציצות למרק. מבשלים את הקציצות כ-20 דקות, עד שהן מוכנות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כתוב במתכון מצד אחד לגרר סלק ומצד שני לחתוך את הסחף ל6-8 פרוסות? אז למה התכוונת?
תודה על ההערה, תיקנו את המתכון: במתכון יש 5 סלקים, סלק אחד מגררים בפומפייה ואת היתר חותכים לפלחים