מרק חומוס יווני בקלי קלות
שמעתם פעם על מרק שמכינים בתנור? תמיד יש פעם ראשונה! איילת הירשמן מכינה מרק חומוס יווני ב-10 דקות עבודה, את כל היתר עושה חום התנור
שמעתם פעם על מרק שמכינים בתנור? תמיד יש פעם ראשונה! איילת הירשמן מכינה מרק חומוס יווני ב-10 דקות עבודה, את כל היתר עושה חום התנור
- איילת הירשמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.6 קק״ל 3156.9 קק״לפחמימות 17.4 גרם 139.0 גרםשומן 32.7 גרם 261.3 גרםנתרן 1068.4 מ״ג 8547.0 מ״גחלבון 7.4 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 53.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 39.8 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסידן 13.9 מ״ג 111.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 442.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 16 שעות ו-40 דק׳
-
פחמימות17 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 394.6 קק״ל 3156.9 קק״לפחמימות 17.4 גרם 139.0 גרםשומן 32.7 גרם 261.3 גרםנתרן 1068.4 מ״ג 8547.0 מ״גחלבון 7.4 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 6.7 גרם 53.5 גרםשומן רווי 5.0 גרם 39.8 גרםכולסטרול 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסידן 13.9 מ״ג 111.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 55.3 מ״ג 442.7 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 16 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 395 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשים
-
1 כף אבקת סודה לשתייה
-
1 כף מלח דק
-
2 בצלים גדולים
-
1 כוס שמן זית
-
2 עלי דפנה קטנים
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
7 כוסות מים
אופן הכנה
- משרים את החומוס למשך 8 שעות בהרבה מים עם סודה לשתייה ומלח.
- בתום ההשרייה, מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב. שמים בסיר שיכול להכנס לתנור.
- מוסיפים את הבצלים, השמן, עלי הדפנה, הפלפל, הזעפרן, המלח ואת המים ומכסים במכסה. מכניסים לתנור ואופים 7 שעות לפחות - עד 12 שעות.
- מגישים בקעריות עם לימונים ומלח גס.
אופן הכנה
- משרים את החומוס למשך 8 שעות בהרבה מים עם סודה לשתייה ומלח.
- בתום ההשרייה, מחממים את התנור ל-100 מעלות.
- קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
- מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב. שמים בסיר שיכול להכנס לתנור.
- מוסיפים את הבצלים, השמן, עלי הדפנה, הפלפל, הזעפרן, המלח ואת המים ומכסים במכסה. מכניסים לתנור ואופים 7 שעות לפחות - עד 12 שעות.
- מגישים בקעריות עם לימונים ומלח גס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן