מרק חומוס ומנגולד עם טופו בטמפורה
מאיר והילה מכינים מרק חורפי מושלם - מרק חומוס ומנגולד, חמצמץ, מנחם ומשביע, עם שדרוג מגניב של טופו בטמפורה. והבונוס? המרק טבעוני
מאיר והילה מכינים מרק חורפי מושלם - מרק חומוס ומנגולד, חמצמץ, מנחם ומשביע, עם שדרוג מגניב של טופו בטמפורה. והבונוס? המרק טבעוני
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 250.9 קק״ל 1003.4 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 4.7 גרם 18.6 גרםנתרן 254.7 מ״ג 1018.8 מ״גחלבון 15.1 גרם 60.3 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.8 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 195.0 מ״ג 779.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1043.8 מ״ג 4175.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 9 שעות
-
פחמימות34 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 250.9 קק״ל 1003.4 קק״לפחמימות 33.6 גרם 134.3 גרםשומן 4.7 גרם 18.6 גרםנתרן 254.7 מ״ג 1018.8 מ״גחלבון 15.1 גרם 60.3 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 43.8 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 195.0 מ״ג 779.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 1043.8 מ״ג 4175.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 9 שעות | קלוריות 251 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
2 כוסות גרגירי חומוס יבשים
-
3 בצלים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
2 חבילות עלי מנגולד
-
1 ראש שום
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כף כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית חוויאג’
טופו
-
200 גרם טופו
-
1 כוס קמח טמפורה
-
2 כוסות מי סודה
-
1 ליטר שמן קנולה
הגשה
אופן הכנה
- משרים את החומוס ללילה בהרבה מים ו-1 כפית סודה לשתייה.
- קולפים וקוצצים את הבצל, הסלרי והשום. חותכים לרצועות את עלי המנגולד. חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס”מ.
- מסננים את החומוס ממי ההשריה ושוטפים היטב. מכסים שוב במים קרים ומשפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי שהקליפות יתקלפו מהגרגיר.
- מניחים בסיר את גרגירי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ. מביאים לרתיחה, אוספים את הלכלוך והקצף בעזרת כף מחוררת ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- מטגנים את הבצל והסלרי במחבת עם תרסיס שמן.
- מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים לבשל כ-30 דקות באש בינונית עד שהמנגולד מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד. מוסיפים את השום, הלימון והתבלינים ושופכים את הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
- מכינים את הטופו בטמפורה: מחממים בסיר את השמן קנולה. מקמחים מעט את הטופו.
- יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה בקערית. טובלים את הטופו בבלילה ומטגנים את הקוביות עד שהן זהובות.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק. מוזגים לכל צלחת מנה מהמרק
- מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- משרים את החומוס ללילה בהרבה מים ו-1 כפית סודה לשתייה.
- קולפים וקוצצים את הבצל, הסלרי והשום. חותכים לרצועות את עלי המנגולד. חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס”מ.
- מסננים את החומוס ממי ההשריה ושוטפים היטב. מכסים שוב במים קרים ומשפשפים בין הידיים את גרגרי החומוס כדי שהקליפות יתקלפו מהגרגיר.
- מניחים בסיר את גרגירי החומוס הקלופים ומכסים במים קרים עד כדי כיסוי של 1 ס”מ. מביאים לרתיחה, אוספים את הלכלוך והקצף בעזרת כף מחוררת ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
- מטגנים את הבצל והסלרי במחבת עם תרסיס שמן.
- מוסיפים את עלי המנגולד וממשיכים לבשל כ-30 דקות באש בינונית עד שהמנגולד מאבד לחלוטין מנפחו ומשנה את צבעו לירוק כהה מאוד. מוסיפים את השום, הלימון והתבלינים ושופכים את הכל אל סיר החומוס (נוזלי החומוס הם נוזלי המרק).
- מכינים את הטופו בטמפורה: מחממים בסיר את השמן קנולה. מקמחים מעט את הטופו.
- יוצרים בלילת טמפורה ע”י ערבוב מי הסודה עם קמח הטמפורה בקערית. טובלים את הטופו בבלילה ומטגנים את הקוביות עד שהן זהובות.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מספיגים ומניחים בצלחות ההגשה של המרק. מוזגים לכל צלחת מנה מהמרק
- מטפטפים מעט טחינה גולמית ושמן זית ומגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן