מרק ברוקולי קרמי ללא שמנת של שר פיטנס
מרק סמיך, קטיפתי וקרמי בלי טיפת שמנת? יש דבר כזה! שר פיטנס עם מתכון משגע של מרק ברוקולי עם שפע ירקות. מנה מנצחת בלי טיפת רגשות אשם
מרק סמיך, קטיפתי וקרמי בלי טיפת שמנת? יש דבר כזה! שר פיטנס עם מתכון משגע של מרק ברוקולי עם שפע ירקות. מנה מנצחת בלי טיפת רגשות אשם
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 51.6 קק״ל 618.6 קק״לפחמימות 9.5 גרם 114.4 גרםשומן 4.9 גרם 59.1 גרםנתרן 281.3 מ״ג 3375.9 מ״גחלבון 5.5 גרם 66.3 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 47.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 45.2 גרםכולסטרול 4.3 מ״ג 51.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 298.2 מ״גברזל 3.6 מ״ג 43.8 מ״גאשלגן 72.3 מ״ג 867.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 43.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
פחמימות10 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 51.6 קק״ל 618.6 קק״לפחמימות 9.5 גרם 114.4 גרםשומן 4.9 גרם 59.1 גרםנתרן 281.3 מ״ג 3375.9 מ״גחלבון 5.5 גרם 66.3 גרםסיבים תזונתיים 3.9 גרם 47.2 גרםשומן רווי 3.8 גרם 45.2 גרםכולסטרול 4.3 מ״ג 51.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 298.2 מ״גברזל 3.6 מ״ג 43.8 מ״גאשלגן 72.3 מ״ג 867.3 מ״גאבץ 3.6 מ״ג 43.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 52 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כף שמן זית
-
4 גבעולי סלרי
-
1 בצל
-
6 שיני שום
-
1 ראש ברוקולי
-
8 כוסות מים רותחים
-
1 כוס חלב 3%
-
3 כפות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק. קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים). מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
- בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות. חותכים את ענפי הסלרי לטבעות דקות ואת עלי הסלרי קוצצים דק. קוצצים את גזע הברוקולי לקוביות קטנות ואת התפרחת מפרידים לפרחים קטנים.
- בסיר רחב מטגנים בשמן זית את גזע הברוקולי, ענפי הסלרי, הבצל והשום. חשוב לטגן על להבה בינונית כדי שלא ישרפו ויזהיבו, אלא רק שיתרככו. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 7 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים או ציר הירקות הרותח, מלח ופלפל ומבשלים במשך 10 דקות.
- מערבבים בקערה קטנה את החלב עם הקמח עד שאין גושים ומוסיפים לסיר דרך מסננת (כדי לוודא שאין גושים). מערבבים וממשיכים לבשל עד שהברוקולי רך לגמרי.
- בשלב הזה מחליטים אם רוצים את המרק ככה, עם מעט חתיכות של ברוקולי, או שמעדיפים גרסה חלקה יותר. אז אפשר לטחון את המרק עם בלנדר מוט.
הערות
- לגרסת פרווה מחליפים את החלב בחלב צמחי
- אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
הערות
- לגרסת פרווה מחליפים את החלב בחלב צמחי
- אפשר ורצוי להשתמש גם בעלי הסלרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן