-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 441.3 קק״ל 2647.5 קק״לפחמימות 27.4 גרם 164.4 גרםשומן 24.5 גרם 147.1 גרםנתרן 1032.2 מ״ג 6193.1 מ״גחלבון 25.2 גרם 151.0 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.8 גרם 22.5 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 64.5 מ״גסידן 78.5 מ״ג 471.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 203.7 מ״ג 1222.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות27 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 441.3 קק״ל 2647.5 קק״לפחמימות 27.4 גרם 164.4 גרםשומן 24.5 גרם 147.1 גרםנתרן 1032.2 מ״ג 6193.1 מ״גחלבון 25.2 גרם 151.0 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.8 גרם 22.5 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 64.5 מ״גסידן 78.5 מ״ג 471.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 17.1 מ״גאשלגן 203.7 מ״ג 1222.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 441 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1ק"ג או 6 בצלים בינוניים
-
3 גבעולי כרישות
-
2 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאה
-
3 גבעולי תימין טרי
-
4 שיני שום
-
1/2 כוס מרטיני לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 כוסות ציר ירקות
-
1 כף אבקת מרק בצל
טוסטים
-
6 פרוסות לחמי שאור
-
6 כפיות שמן זית
-
200 גרם גבינה צהובה 28%
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. קוצצים דק את שיני השום.
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצלים הפרוסים, הכרשה והטימין, מכסים ומטגנים-מאדים על להבה נמוכה למשך 20-15 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי פעם.
- כשהבצל והכרשה רכים מאוד, מוסיפים את השום, מגבירים את הלהבה לבינונית ומטגנים בלי מכסה כמה דקות, כדי שהבצל יזהיב קלות.
- יוצקים פנימה את המרטיני או היין, מביאים לרתיחה ומאפשרים לו להעלות אדים עוד כדקה-שתיים.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את הציר ירקות ואבקת מרק בצל, ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות.
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות במצב גריל.
- מחלקים את המרק לקעריות, מניחים מעל כל קערה פרוסת לחם ומטפטפים עליה קצת שמן זית. מניחים מלמעלה פרוסות מהגבינה ומכניסים לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה מאוד והלחם מזהיב. מגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והכרשה לפרוסות בעובי 1 ס”מ. קוצצים דק את שיני השום.
- מחממים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה, מוסיפים את הבצלים הפרוסים, הכרשה והטימין, מכסים ומטגנים-מאדים על להבה נמוכה למשך 20-15 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי פעם.
- כשהבצל והכרשה רכים מאוד, מוסיפים את השום, מגבירים את הלהבה לבינונית ומטגנים בלי מכסה כמה דקות, כדי שהבצל יזהיב קלות.
- יוצקים פנימה את המרטיני או היין, מביאים לרתיחה ומאפשרים לו להעלות אדים עוד כדקה-שתיים.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור, מוסיפים את הציר ירקות ואבקת מרק בצל, ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה 20-15 דקות.
- מחממים את התנור לחום 180 מעלות במצב גריל.
- מחלקים את המרק לקעריות, מניחים מעל כל קערה פרוסת לחם ומטפטפים עליה קצת שמן זית. מניחים מלמעלה פרוסות מהגבינה ומכניסים לתנור לכמה דקות, עד שהגבינה נמסה מאוד והלחם מזהיב. מגישים מיד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן