-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 182.1 קק״ל 728.4 קק״לפחמימות 7.3 גרם 29.0 גרםשומן 16.2 גרם 65.0 גרםנתרן 1337.3 מ״ג 5349.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.3 מ״ג 181.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 714.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
פחמימות7 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 182.1 קק״ל 728.4 קק״לפחמימות 7.3 גרם 29.0 גרםשומן 16.2 גרם 65.0 גרםנתרן 1337.3 מ״ג 5349.3 מ״גחלבון 2.5 גרם 10.1 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 6.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 8.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 45.3 מ״ג 181.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 178.5 מ״ג 714.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
1 ק"ג ארטישוקים ירושלמים
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 בצל בינוני
-
5 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 1/2 ליטר מים רותחים
-
1 כף גרידת לימון
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כוס מיץ לימון
שקדים מתובלים
-
1 חופן שקדים טבעיים
-
4 כפות שמן זית
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/4 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם מתרככים לחלוטין.
- קולפים וקוצצים את שיני השום והבצל. קוצצים דק את הפלפל החריף.
- מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה.
- מוסיפים את הארטישוקים הצלויים, מערבבים וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
- מוסיפים את הפלפל החריף, גרידת הלימון והמים החמים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את הכוסברה כמו שהיא, עם הגבעולים, מבשלים כ-10 דקות ומכבים את האש. בזהירות שולפים את הכוסברה החוצה.
- טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט למרקם חלק וסמיך, אך לא לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
- מכינים את השקדים המתובלים: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את השקדים עם הפפריקה והמלח עד לקבלת הגוון הרצוי. מסננים את שאריות השמן.
- יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים מעל את השקדים המתובלים ומזלפים מעט שמן זית.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם מתרככים לחלוטין.
- קולפים וקוצצים את שיני השום והבצל. קוצצים דק את הפלפל החריף.
- מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה.
- מוסיפים את הארטישוקים הצלויים, מערבבים וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
- מוסיפים את הפלפל החריף, גרידת הלימון והמים החמים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את הכוסברה כמו שהיא, עם הגבעולים, מבשלים כ-10 דקות ומכבים את האש. בזהירות שולפים את הכוסברה החוצה.
- טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט למרקם חלק וסמיך, אך לא לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
- מכינים את השקדים המתובלים: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את השקדים עם הפפריקה והמלח עד לקבלת הגוון הרצוי. מסננים את שאריות השמן.
- יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים מעל את השקדים המתובלים ומזלפים מעט שמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן