מרק אפונה חורפי לכל המשפחה
משה שגב מכין מרק אפונה משביע וחורפי שממש קל להכין. משתמשים באפונה יבשה שמסמיכה את המרק ותורמת לתחושת השובע ומגישים באהבה לכל המשפחה
משה שגב מכין מרק אפונה משביע וחורפי שממש קל להכין. משתמשים באפונה יבשה שמסמיכה את המרק ותורמת לתחושת השובע ומגישים באהבה לכל המשפחה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 888.4 קק״ל 3553.8 קק״לפחמימות 87.0 גרם 348.2 גרםשומן 29.0 גרם 116.0 גרםנתרן 1676.5 מ״ג 6705.9 מ״גחלבון 40.0 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 42.2 גרם 168.9 גרםשומן רווי 9.9 גרם 39.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 239.2 מ״ג 956.8 מ״גברזל 11.4 מ״ג 45.8 מ״גאשלגן 2421.2 מ״ג 9684.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 21.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 5 שעות ו-40 דק׳
-
פחמימות87 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 888.4 קק״ל 3553.8 קק״לפחמימות 87.0 גרם 348.2 גרםשומן 29.0 גרם 116.0 גרםנתרן 1676.5 מ״ג 6705.9 מ״גחלבון 40.0 גרם 159.9 גרםסיבים תזונתיים 42.2 גרם 168.9 גרםשומן רווי 9.9 גרם 39.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 239.2 מ״ג 956.8 מ״גברזל 11.4 מ״ג 45.8 מ״גאשלגן 2421.2 מ״ג 9684.7 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 21.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 5 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 888 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם אפונה ירוקה יבשה
-
6 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
4 גבעולי סלרי
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
5 שיני שום
-
1 חבילה עלי מנגולד
-
1 צרור כוסברה
-
1 צרור פטרוזיליה
-
3 ליטר מים
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה קרוטונים
אופן הכנה
- משרים את האפונה במים במשך כ-5 שעות. מסננים ושומרים בצד.
- קולפים וחותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
- חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות, וקוצצים את העלים ואת החלק הירוק של עלי המנגולד לפרוסות גסות.
- קוצצים גס את עשבי התיבול.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי, השום והכוסברה ומאדים עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים את המנגולד, מערבבים ומוסיפים את האפונה.
- מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 20 דקות עד שהאפונה רכה מאוד.
- מוסיפים את הכמון ועשבי התיבול, מערבבים ומרתיחים הכול יחד.
- טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט למרקם הכי חלק שאפשר. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים את המרק עם הקרוטונים.
אופן הכנה
- משרים את האפונה במים במשך כ-5 שעות. מסננים ושומרים בצד.
- קולפים וחותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות.
- חותכים את גבעולי הסלרי לקוביות קטנות, וקוצצים את העלים ואת החלק הירוק של עלי המנגולד לפרוסות גסות.
- קוצצים גס את עשבי התיבול.
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי, השום והכוסברה ומאדים עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים את המנגולד, מערבבים ומוסיפים את האפונה.
- מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים לפחות 20 דקות עד שהאפונה רכה מאוד.
- מוסיפים את הכמון ועשבי התיבול, מערבבים ומרתיחים הכול יחד.
- טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט למרקם הכי חלק שאפשר. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מגישים את המרק עם הקרוטונים.
הערות
- אם ממהרים, אין הכרח להשרות את האפונה היבשה במים. אפשר לעבור ישר לבישול
הערות
- אם ממהרים, אין הכרח להשרות את האפונה היבשה במים. אפשר לעבור ישר לבישול
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן