מק אנד צ’יז כרובית – פשטידת פסטה שילדים אוהבים
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2234.3 קק״ל 2234.3 קק״לפחמימות 95.9 גרם 95.9 גרםשומן 139.3 גרם 139.3 גרםנתרן 5240.1 מ״ג 5240.1 מ״גחלבון 108.9 גרם 108.9 גרםסיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרםשומן רווי 59.2 גרם 59.2 גרםכולסטרול 266.4 מ״ג 266.4 מ״גסידן 1353.2 מ״ג 1353.2 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 4062.2 מ״ג 4062.2 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 8.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
פחמימות96 גרם
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2234.3 קק״ל 2234.3 קק״לפחמימות 95.9 גרם 95.9 גרםשומן 139.3 גרם 139.3 גרםנתרן 5240.1 מ״ג 5240.1 מ״גחלבון 108.9 גרם 108.9 גרםסיבים תזונתיים 24.2 גרם 24.2 גרםשומן רווי 59.2 גרם 59.2 גרםכולסטרול 266.4 מ״ג 266.4 מ״גסידן 1353.2 מ״ג 1353.2 מ״גברזל 5.5 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 4062.2 מ״ג 4062.2 מ״גאבץ 8.8 מ״ג 8.8 מ״גסגור
אני לא יודעת איך זה קרה, אבל הבן שלי לא אוהב כרובית. הבן שלי (!) לא אוהב כרובית! כמו בינה מלאכותית שנתקעת על פרדוקס – אני לא יודעת איך לעבד את זה. ומה לעשות שכרובית היא מהפרודוקטים הכי פופולריים בבית שלנו, שאפסיק לקנות אותה? אז על אפו ועל חמתו אני תוקעת לו כרובית בכל מיני קונסטלציות והוא אפילו לא שם לב.
מאפה הפסטה הזה הוא מק אנד צ’יז קלאסי, כמעט. אני מוסיפה לו ירק, שמבחינת האמריקאים זה כנראה לא היה עובר חלק ואני גם לא משתמשת בפסטת המקרוני שממנה לקוח השם “מק אנד צ’יז”. למרות שאצלנו מקרוני נתפסת כפסטה ארוכה כמו ספגטי, זו בעצם פסטה קצרה ומכופפת. תוכלו להשתמש בכל פסטה קצרה למק אנד צ’יז, העיקר שזו צורה שאוהבים. אני השתמשתי בריגטוני.
עוד מילה רגע על המנה – מק אנד צ’יז זו בעצם פשטידת פסטה עם רוטב בשמל וגבינה. לפני שאתם סוגרים את הדפדפן, רוטב בשמל הוא בעצם חלב שמוסמך עם חמאה וקמח, לא מדע טילים. אז כן, צריך ללכלך עוד סיר, אבל לפחות חסכתי לכם סיר נוסף לכרובית, שמתבשלת עם הפסטה באותו הסיר.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 2234 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
60 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 שן שוםכתושה
-
100 גרם גבינת צ’דר כתוםמגוררת
-
150 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת
אופן הכנה
- משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
- מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינגה עם 1 ליטר מים. מפעילים על תוכנית סיר לחץ ל-10 דקות.
- מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול. מקררים מעט את הגרגרים.
- במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
- טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
- החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
- שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.
אופן הכנה
- משרים את החומוס: שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות בין 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר על מנת שהגרגרים לא יחמיצו.
- מסננים את הגרגרים ממי ההשרייה ומעבירים למכשיר הנינגה עם 1 ליטר מים. מפעילים על תוכנית סיר לחץ ל-10 דקות.
- מסננים את הגרגרים אך שומרים על מי הבישול. מקררים מעט את הגרגרים.
- במעבד מזון שמים את החומוס המבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים אם אתם אוהבים חומוס עדין ואז להוסיף בהמשך.
- טוחנים זמן ארוך עד שהחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם.
- החומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט “רך” יותר מהתוצאה הרצויה.
- שומרים חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס וזעתר.
הערות
- אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה רגילה, אבל הטעם יהיה מעניין יותר אם תשתמשו בשני סוגי גבינה שונים שאוהבים. אפשר לגוון עם כל סוג של גבינה קשה
- הבשמל הזה הוא בשמל די נוזלי (לפני הוספת הגבינות) כדי שלא תצא לנו יציקה בתוצר הסופי, אל תיבהלו
- אם אתם ממש הרפתקנים, אפשר להוסיף לבשמל גם כפית חרדל
- את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי ולבשל באותו האופן. אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו קוביות דלעת או זוקיני, אבל יש להקפיץ אותם קודם בקצת שמן זית ותבלינים
- אם רוצים מעטה פריך למאפה, אופים אותו כמתואר במתכון. אם רוצים לשמור עליו רך יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף בזמן האפייה, ורק בזמן ההשחמה בגריל מסירים אותו
הערות
- אפשר להשתמש רק בגבינה צהובה רגילה, אבל הטעם יהיה מעניין יותר אם תשתמשו בשני סוגי גבינה שונים שאוהבים. אפשר לגוון עם כל סוג של גבינה קשה
- הבשמל הזה הוא בשמל די נוזלי (לפני הוספת הגבינות) כדי שלא תצא לנו יציקה בתוצר הסופי, אל תיבהלו
- אם אתם ממש הרפתקנים, אפשר להוסיף לבשמל גם כפית חרדל
- את הכרובית אפשר להחליף בברוקולי ולבשל באותו האופן. אפשר גם לשלב ירקות אחרים כמו קוביות דלעת או זוקיני, אבל יש להקפיץ אותם קודם בקצת שמן זית ותבלינים
- אם רוצים מעטה פריך למאפה, אופים אותו כמתואר במתכון. אם רוצים לשמור עליו רך יותר, מכסים את התבנית בנייר כסף בזמן האפייה, ורק בזמן ההשחמה בגריל מסירים אותו
הכנתם את המתכון
תגובה (1)
ניסיון