מקרוני אנד צ’יז – מאפה פסטה מושחת עם גבינות
שי-לי ליפא מלמדת איך מכינים את פשטידת הפסטה האמריקאית הכי מושחתת שיש - מקרוני אנד צ'יז עם מלא גבינות נמסות. תתכוננו לקצור מחמאות
שי-לי ליפא מלמדת איך מכינים את פשטידת הפסטה האמריקאית הכי מושחתת שיש - מקרוני אנד צ'יז עם מלא גבינות נמסות. תתכוננו לקצור מחמאות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2929.6 קק״ל 2929.6 קק״לפחמימות 293.5 גרם 293.5 גרםשומן 124.5 גרם 124.5 גרםנתרן 4082.5 מ״ג 4082.5 מ״גחלבון 141.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 76.6 גרם 76.6 גרםכולסטרול 354.5 מ״ג 354.5 מ״גסידן 2566.6 מ״ג 2566.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 964.6 מ״ג 964.6 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
פחמימות294 גרם
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2929.6 קק״ל 2929.6 קק״לפחמימות 293.5 גרם 293.5 גרםשומן 124.5 גרם 124.5 גרםנתרן 4082.5 מ״ג 4082.5 מ״גחלבון 141.6 גרם 141.6 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 76.6 גרם 76.6 גרםכולסטרול 354.5 מ״ג 354.5 מ״גסידן 2566.6 מ״ג 2566.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 964.6 מ״ג 964.6 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 2930 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם פסטה קצרה
-
50 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
2כוסות או 480 מ"ל חלב 3%
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
200 גרם גבינת קשקבל
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ציפוי
-
50 גרם גבינת פרמזן
-
2 כפות פירורי לחם
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
- ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.
- מגררים את הגבינות ומוסיפים לסיר (מלבד הפרמזן לעיטור).
- מוסיפים חרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה או מי ברז. מסירים מהאש.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל פרמזן ופירורי לחם באופן שווה.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.
- אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים - אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
- מביאים לרתיחה סיר גדול עם שפע מי מלח. מוסיפים פסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן. שומרים כוס ממי בישול הפסטה ומסננים.
- ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת מתוקה בהדרגה תוך כי בחישה במטרפה לרביכה חלקה וסמיכה.
- מגררים את הגבינות ומוסיפים לסיר (מלבד הפרמזן לעיטור).
- מוסיפים חרדל, מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור, מוסיפים 1/2 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד ממי בישול הפסטה או מי ברז. מסירים מהאש.
- מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל פרמזן ופירורי לחם באופן שווה.
- אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהמקרוני אנד צ’יז זהוב.
- אם רוצים שהמקרוני אנד צ’יז יישאר מאוד נוזלי מבפנים - אופים רק 8-6 דקות בלבד בתנור שחומם למצב גריל עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
הערות
- אפשר לקנות את הגבינות מגוררות מראש
הערות
- אפשר לקנות את הגבינות מגוררות מראש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
באיזה שלב מורידים מהאש? אחרי הקמח? החלב? הגבינות?
מסירים מהאש לאחר הוספת התבלינים. בהצלחה!